Kapustový mozeček

Omyjeme kapustu a rozkrojíme na čtvrtky. V hrnci dáme vařit vodu, osolíme a čtvrtky do ní vložíme a vaříme dokud nezměkne. Pak osušíme a nakrájíme na nudličky.
Ingredience aneb co potřebujete
800 g kapusta
8 ks vejce
1 ks cibule
3 lžíce máslo
3 lžíce olej
podle chuti sůl
mletý kmín
Postup vaření podle receptu
Oloupeme si cibuli a nadrobno nakrájíme. Do misky si vyklepneme vejce, rozšleháme s pepřem a solí.
Na pánev s rozpáleným olejem a máslem dáme smažit cibulku. Když je dozlatova osmažená, vkládáme nakrájenou kapustu a chvilku restujeme. Potom vlijeme rozšlehaná vejce. Přidáme kmín a osolíme, opepříme podle chuti.
Kapustový mozeček podáváme s vařeným bramborem nebo čerstvým pečivem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kapustový mozeček
Kapustový mozeček je tradiční české jídlo, které se připravuje z dušené kapusty, cibule a vejce. Tento pokrm má jemnou a krémovou konzistenci, což jej činí ideálním pro podávání s pečivem nebo bramborami. Většinou se ochucuje solí, pepřem a někdy i bylinkami, jako je majoránka. Kapustový mozeček se často podává jako hlavní chod nebo jako příloha a těší se oblibě v mnoha českých domácnostech, zvláště v zimních měsících, kdy je kapusta v sezóně. Jeho příprava je jednoduchá a rychlá, což z něj činí skvělou volbu pro rychlý oběd či večeři.