Kapustový mozeček

Kapustový mozeček
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Omyjeme kapustu a rozkrojíme na čtvrtky. V hrnci dáme vařit vodu, osolíme a čtvrtky do ní vložíme a vaříme dokud nezměkne. Pak  osušíme a nakrájíme na nudličky.

Ingredience aneb co potřebujete

800 g kapusta
8 ks vejce
1 ks cibule
3 lžíce máslo
3 lžíce olej
podle chuti sůl
mletý kmín

Postup vaření podle receptu

Oloupeme si cibuli a nadrobno nakrájíme. Do misky si vyklepneme vejce, rozšleháme s pepřem a solí.

Na pánev s rozpáleným olejem a máslem dáme smažit cibulku. Když je dozlatova osmažená, vkládáme nakrájenou kapustu a chvilku restujeme. Potom vlijeme rozšlehaná vejce. Přidáme kmín a osolíme, opepříme podle chuti.

Kapustový mozeček podáváme s vařeným bramborem nebo čerstvým pečivem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kapustový mozeček

Kapustový mozeček je tradiční české jídlo, které se připravuje z dušené kapusty, cibule a vejce. Tento pokrm má jemnou a krémovou konzistenci, což jej činí ideálním pro podávání s pečivem nebo bramborami. Většinou se ochucuje solí, pepřem a někdy i bylinkami, jako je majoránka. Kapustový mozeček se často podává jako hlavní chod nebo jako příloha a těší se oblibě v mnoha českých domácnostech, zvláště v zimních měsících, kdy je kapusta v sezóně. Jeho příprava je jednoduchá a rychlá, což z něj činí skvělou volbu pro rychlý oběd či večeři.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, Hlavní jídlo, České, Vegetariánské
Štítky: česká kuchyně, předkrm, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kapustový mozeček.

Přidat komentář