Tvarůžkové bramboráčky

Oloupeme si a prolisujeme česnek, který smícháme solí. Oloupeme a nadrobno si nakrájíme cibuli. Do mísy najemno nastrouháme oloupané brambory, z kterých slijeme přebytečnou šťávu. Přidáme cibuli, česnek, papriku, majoránku, pepř, sůl a vše promícháme. K tomu pak přimícháme mouku a vypracujeme těsto, které nenecháme 15 minut odležet.
Ingredience aneb co potřebujete
3 ks vejce
1 lžička mletá pálivá paprika
8 ks velké brambory
2 ks cibule
2 balíčky oloumoucké tvarůžky (tyčinky)
2 lžíce hladká mouka
1 lžíce majoránka
8 stroužků česnek
na ozdobu salát
červená paprika
podle chuti mletý pepř
sůl
podle potřeby olej na smažení
Postup vaření podle receptu
Na plátky si nakrájíme tvarůžky, které vkládáme do koleček vytvarovaných z těsta. Každý z nich pak pokrýváme slabou vrstvou těsta. Takto pokládáme na rozpálenou pánev s olejem a opékáme po obou stranách dozlatova.
Tvarůžkové bramboráčky podáváme ještě teplé a můžeme přidat i zeleninovou přílohu či salát podle chuti.
Co jste ještě nevěděli o receptu Tvarůžkové bramboráčky
Tvarůžkové bramboráčky jsou tradiční české jídlo, které spojuje chutě brambor a tvarůžků, typického aromatického sýra. Tyto placičky se připravují z nastrouhaných brambor smíchaných s tvarůžky, vejcem a kořením. Bramboráčky se smaží dozlatova, což jim dodává křupavou texturu. Podává se často s kysaným zelím nebo salátem. Jsou oblíbené nejen pro svou jedinečnou chuť, ale i jako lahodná alternativa k běžným bramborovým pokrmům. Tvarůžkové bramboráčky jsou skvělou volbou pro milovníky české kuchyně.