Bramborák

Bramboráky jsou zázrak. Téměř z ničeho uděláte super pochoutku. Bramboráky a jejich recepty kolují mezi lidmi a vybrušuje se ideální varianta. Bramboráky ale nemají vítěze, každý je svým způsobem dobrý. Tento recept na bramborák patří mezi základní, takže jím nikoho neurazíte. A můžete si jej upravit podle svého, bramboráky totiž snesou hodně. Hodně ale i dají, a za málo. Proto v tý naší české kotlině bramboráky tolik milujeme. Je to jednoduché, levné a rychlé jídlo. Jediné, co recept na bramborák potřebuje, je trochu síly a vytrvalosti na škrábání brambor.
Zkrátka a dobře – na chalupě v létě, doma v obýváku v zimě a také kdykoliv během roku se hodí udělat bramboráky, nasytit a pochutnat.
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg brambor
2 vejce
4 PL hladké pšeničné mouky
4 stroužky utřeného česneku
sůl
čerstvě mletý pepř
3 hrsti drhnuté majoráky
sádlo nebo olej na smažení
Postup vaření podle receptu
Nejprve brambory oloupejte, osušte a nastrouhejte. Ve velké míse je nechte vykapat nebo vymačkejte vodu z nich.
Ve stejné míse brambory smíchejte s vejcem, moukou, česnekem, solí, pepřem a drcenou majoránkou. Vypracujte na těsto.
Na pánvi na středním plameni rozpusťte sádlo v dostatečném množství, bramboráky by v něm měly napůl plavat.
Bramboráky smažte z obou stran. Ten první bramborák si udělejte na zkoušku. Bramboráky skvěle chutnají teplé i studené.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborák
Bramborák je tradiční české jídlo, které se připravuje z nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, česneku a majoránky. Tato směs se osolí, opepří a smaží na rozpáleném oleji do zlatova, až vznikne křupavá placka. Bramboráky se podávají jako příloha k masu nebo samostatné jídlo s různými druhy omáček. Jejich chuť je výrazná a česneková, oblíbená nejen v České republice, ale i v okolních zemích. V domácnosti je připravují všichni, od babiček po mladé kuchaře, kteří ocení jejich jednoduchost a výbornou chuť.