Cuketové květy plněné mozzarellou

Výborný italský předkrm.
Ingredience aneb co potřebujete
15 ks květ cukety
náplň 2 balíčky mozzarella
podle potřeby olej na smažení
těstíčko mléko
7 lžic polohrubá mouka
2 ks vejce
sůl
Postup vaření podle receptu
Cuketové květy pořádně omyjeme a to i zevnitř, osušíme. Květy pak plníme nakrájenou mozzarellou tak, aby se nám nepoškodily.
Na těstíčko si smícháme mouku, vejce, sůl a mléko, tak abychom v něm mohli květy obalit.
Na pánvi si rozpálíme olej a obalené květy na něm z obou stran dozlatova opékáme. Po vyjmutí je pokládáme na ubrousek, který vysaje přebytečný olej.
Poté ihned servírujeme, ještě za tepla.
Co jste ještě nevěděli o receptu Cuketové květy plněné mozzarellou
Cuketové květy plněné mozzarellou jsou delikátním pokrmem, který potěší milovníky zeleniny. Tyto jemné květy, typické pro letní sezonu, se plní krémovitou mozzarellou, což dodává jídlu lahodnou chuť a strukturu. Obvykle se obalují v těstíčku a smaží, čímž získávají zlatavou barvu a křupavou texturu. Podávání s čerstvým bylinkovým dipem nebo citronovou šťávou zvýrazní jejich chuť. Tento pokrm je ideální jako předkrm nebo lehký hlavní chod a dokonale doplňuje letní posezení s přáteli.