Cuketa v sýrovém těstíčku - pečená v troubě

Pokud se nám na zahrádce sejde hodně cuket a nevíme, co s nimi, je dobrý čas je obalit v sýrovém těstíčku. Je to rychlé a chutné. Takto…
Ingredience aneb co potřebujete
1 mladá cuketa
150 ml mléka
1 vejce
1 lžíce oleje
2-3 lžíce hladké mouky
2 lžíce strouhanky
3 stroužky česneku
100 g tvrdého sýra
mouka na obalení
bylinky (pažitka, libeček)
sůl
mletý pepř
mleté chilli
Postup vaření podle receptu
Cuketu rozkrájíme na kolečka silná přibližně 1 cm. Sýr nastrouháme a malou část si ponecháme na posypání.
Z mléka, vajec a ostatních surovin připravíme hustší směs. Můžeme ji výrazněji okořenit nebo přidat špetku chilli.
Kolečka cukety potom obalíme v mouce, odstraníme přebytek a hned je ponoříme do těstíčka, které by mělo být dostatečně husté. Obalené kousky pak pokládáme na plech vyložený pečicím papírem.
Pečeme na teplotě 190-200 °C do zlatova. Na závěr pečení posypeme zbylým sýrem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Cuketa v sýrovém těstíčku - pečená v troubě
Cuketa v sýrovém těstíčku je lahodný a zdravý pokrm, který potěší každého milovníka zeleniny. Tato pochoutka se připravuje z čerstvé cukety, obalené v křupavém sýrovém těstíčku. Po upečení v troubě získává zlatavě hnědou barvu a jemnou, křupavou texturu. Je ideální jako samostatná svačina, příloha k hlavnímu jídlu nebo jako pohoštění na rodinné oslavy. Sýrové těstíčko dodává cuketě bohatou chuť a výborně ji doplňuje. Vyzkoušejte tuto jednoduchou a chutnou recepturu na zdravé obědové nebo večerní svačiny!