Salát z čerstvého špenátu

Salát z čerstvého špenátu
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Špenát omyjeme ve studené vodě, necháme chvilinku okapat a v utěrce jemně osušíme. U listů uřízneme stonky a nakrájíme je na proužky. Nahrubo si nastrouháme ředkvičky(můžeme i na tenka kolečka nakrájet) a promícháme se špenátem.

Ingredience aneb co potřebujete

500 - 600 g čerstvý špenát
2 lžíce olivový olej
1/2 lžičky mletá sladká paprika
100 g niva
1 lžička cukr
1 ks menší citron
300 g bílý jogurt
3 svazečky ředkvičky
podle chuti sůl

Postup vaření podle receptu

Do misky si připravíme zálivku z jogurtu, šťávy z citronu, papriky, cukru, soli, oleje a nahrubo nastrouhané nivy. Vše důkladně zamícháme.

Zálivkou zalijeme salát a můžeme hned podávat.

Tento salát je plný důležitých látek a vitamínů.

Co jste ještě nevěděli o receptu Salát z čerstvého špenátu

Salát z čerstvého špenátu je lahodným a zdravým pokrmem, který si oblíbí každý milovník zeleniny. Špenát je bohatý na vitamíny a minerály, což z něj dělá skvělou volbu pro výživné jídlo. Můžete ho kombinovat s kvalitním olivovým olejem, citronovou šťávou a ořechy, které dodají salátu křupavost. Přidáním plátků avokáda nebo sýra feta zvýrazníte chuť a uděláte z něj sytější pokrm. Tento salát je ideální jako příloha nebo lehký oběd.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, Vegetariánské, Příloha, Zálivka, Salát
Štítky: česká kuchyně, vegetariánský recept, salát

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Salát z čerstvého špenátu.

Přidat komentář