Salát z čerstvého špenátu

Špenát omyjeme ve studené vodě, necháme chvilinku okapat a v utěrce jemně osušíme. U listů uřízneme stonky a nakrájíme je na proužky. Nahrubo si nastrouháme ředkvičky(můžeme i na tenka kolečka nakrájet) a promícháme se špenátem.
Ingredience aneb co potřebujete
500 - 600 g čerstvý špenát
2 lžíce olivový olej
1/2 lžičky mletá sladká paprika
100 g niva
1 lžička cukr
1 ks menší citron
300 g bílý jogurt
3 svazečky ředkvičky
podle chuti sůl
Postup vaření podle receptu
Do misky si připravíme zálivku z jogurtu, šťávy z citronu, papriky, cukru, soli, oleje a nahrubo nastrouhané nivy. Vše důkladně zamícháme.
Zálivkou zalijeme salát a můžeme hned podávat.
Tento salát je plný důležitých látek a vitamínů.
Co jste ještě nevěděli o receptu Salát z čerstvého špenátu
Salát z čerstvého špenátu je lahodným a zdravým pokrmem, který si oblíbí každý milovník zeleniny. Špenát je bohatý na vitamíny a minerály, což z něj dělá skvělou volbu pro výživné jídlo. Můžete ho kombinovat s kvalitním olivovým olejem, citronovou šťávou a ořechy, které dodají salátu křupavost. Přidáním plátků avokáda nebo sýra feta zvýrazníte chuť a uděláte z něj sytější pokrm. Tento salát je ideální jako příloha nebo lehký oběd.