Vývary recepty
Hovězí vývar, kuřecí vývar, ale i zeleninový vývar patří neodmyslitelně ke kuchařským radovánkám, kterými děláte šťastné svoje blízké a přátele. Bez vývaru si řada z nás nedokáže vaření ani představit. Hovězí, kuřecí nebo zeleninový vývar je dobré mít pořád po ruce, neboť představuje základ mnoha oblíbených receptů. Například zeleninový vývar zakládá celou plejádu omáček nebo rizota. Přitom uvařit zeleninový vývar nedá skoro žádnou práci. Když jej založíte před vařením nějakého receptu, tak ho budete mít tak akorát hotový, abyste vývar do receptu použili.
Masový vývar, hlavně tedy hovězí a kuřecí vývar, lze připravit na několik způsobů. Může být telecí nebo krůtí. Maso a kosti dejte vždy před vařením do trouby a opečte je dozlatova. Hovězí nebo kuřecí vývar bude mít daleko silnější chuť a vůni. Se zeleninou to moc nepřehánějte. Vývar by měl chutnat hlavně po mase, nikoliv po nasládlé zelenině. A také – dejte svému vývaru čas, který nutně potřebuje, aby vás mohl spolehlivě potěšit.
Recept na hovězí, kuřecí nebo zeleninový vývar najdete v této speciální sekci, kde můžete vybírat všechny recepty na vývary pod jednou „střechou“. Pro chvátající tady máme také časově méně náročný recept na jednoduchý vývar. Základem jsou kvalitní suroviny – maso a zelenina. Doba tažení je liší vývar od vývaru. Hovězí vývar potřebuje třeba až 12 hodin, kuřecí vývar můžete dělat i 6 hodin, ale zeleninový vývar už potřebuje pouze 1 až 2 hodiny. Hovězí nebo kuřecí vývar svoji chuť dostává z masa a kolagen získává polévka z kostí. Recept na hovězí vývar, kuřecí vývar nebo zeleninový vývar je k dispozici právě zde.