Celestýnské nudle

Připravíme si mouku, vejce, sůl a mléko. Z nich si vymícháme těstíčko.
Ingredience aneb co potřebujete
6 dkg hladká mouka
125 ml mléko
1 ks vejce
Postup vaření podle receptu
Na pánvi si rozpálíme olej a na něj vléváme těsto, z kterého takto uděláme tenké placky.
Tyto placky po dosmažení krájíme na tenké nudličky nebo placky smotáme, takto nakrájíme na spirálky a ty můžeme dát ještě na chvilku smažit stejně tak, jako i ty na rovno nakrájené.
Nudle se pak používají do polévek.
Co jste ještě nevěděli o receptu Celestýnské nudle
Celestýnské nudle jsou tradiční český pokrm, který pochází z regionu Morava. Tyto tenké nudle se obvykle připravují z mouky, vajec a vody a mají jemnou chuť. Často se podávají jako příloha k polévkám, především k vývaru, nebo jako hlavní jídlo s omáčkou. Jejich název je odvozen od kláštera celestýnů, kde byly zřejmě poprvé vyrobeny. Celestýnské nudle se vyznačují svou lehkostí a vláčností, což je činí oblíbeným pokrmem u mnoha rodin.