Celestýnské nudle

Celestýnské nudle
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Připravíme si mouku, vejce, sůl a mléko. Z nich si vymícháme těstíčko.

Ingredience aneb co potřebujete

6 dkg hladká mouka
125 ml mléko
1 ks vejce

Postup vaření podle receptu

Na pánvi si rozpálíme olej a na něj vléváme těsto, z kterého takto uděláme tenké placky.

Tyto placky po dosmažení krájíme na tenké nudličky nebo placky smotáme, takto nakrájíme na spirálky a ty můžeme dát ještě na chvilku smažit stejně tak, jako i ty na rovno nakrájené.

Nudle se pak používají do polévek.

Co jste ještě nevěděli o receptu Celestýnské nudle

Celestýnské nudle jsou tradiční český pokrm, který pochází z regionu Morava. Tyto tenké nudle se obvykle připravují z mouky, vajec a vody a mají jemnou chuť. Často se podávají jako příloha k polévkám, především k vývaru, nebo jako hlavní jídlo s omáčkou. Jejich název je odvozen od kláštera celestýnů, kde byly zřejmě poprvé vyrobeny. Celestýnské nudle se vyznačují svou lehkostí a vláčností, což je činí oblíbeným pokrmem u mnoha rodin.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vegetariánské, Polévky, Příloha, Vývary
Štítky: příloha, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Celestýnské nudle.

Přidat komentář