Drožďová pomazánka

Drožďová pomazánka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Oloupanou cibulku na jemno nasekáme a na rozpálené pánvi s olejem dozlatova osmahneme. K tomu přidáme rozdrolené droždí a hořčici a to za neustálého míchání. Do misky si rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a rozkvedláme.

Ingredience aneb co potřebujete

1 ks cibule
1 lžíce plnotučná hořčice
3 ks vejce
1 ks droždí
sůl, pepř
podle potřeby olej na smažení
na ozdobu pažitka

Postup vaření podle receptu

Jakmile se vše na pánvičce spojí, přiléváme rozkvedlané vejce. Opět neustále mícháme, dokud se pomazánka  nesrazí.

Pomazánku mažeme teplou na čerstvé pečivo. Můžeme dozdobit nasekanou pažitkou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Drožďová pomazánka

Drožďová pomazánka je oblíbená česká pochoutka, která se získává z droždí, tedy kvasnic. Tento pokrm je nejen chutný, ale také velmi zdravý, plný vitamínů skupiny B a proteinů. Příprava je jednoduchá: droždí se rozpustí na másle, přidá se vejce, sůl a koření. Výslednou směs lze posypat nasekanou pažitkou nebo petrželkou. Pomazánka se skvěle hodí na čerstvý chléb nebo rohlík, ideální pro snídani či lehkou večeři. Díky své jednoduchosti a výživovým hodnotám je tato pomazánka v českých domácnostech velmi oblíbená.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vegetariánské, Pomazánka
Štítky: česká kuchyně, vegetariánský recept, pomazánka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Drožďová pomazánka.

Přidat komentář