Drožďová pomazánka

Oloupanou cibulku na jemno nasekáme a na rozpálené pánvi s olejem dozlatova osmahneme. K tomu přidáme rozdrolené droždí a hořčici a to za neustálého míchání. Do misky si rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a rozkvedláme.
Ingredience aneb co potřebujete
1 ks cibule
1 lžíce plnotučná hořčice
3 ks vejce
1 ks droždí
sůl, pepř
podle potřeby olej na smažení
na ozdobu pažitka
Postup vaření podle receptu
Jakmile se vše na pánvičce spojí, přiléváme rozkvedlané vejce. Opět neustále mícháme, dokud se pomazánka nesrazí.
Pomazánku mažeme teplou na čerstvé pečivo. Můžeme dozdobit nasekanou pažitkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Drožďová pomazánka
Drožďová pomazánka je oblíbená česká pochoutka, která se získává z droždí, tedy kvasnic. Tento pokrm je nejen chutný, ale také velmi zdravý, plný vitamínů skupiny B a proteinů. Příprava je jednoduchá: droždí se rozpustí na másle, přidá se vejce, sůl a koření. Výslednou směs lze posypat nasekanou pažitkou nebo petrželkou. Pomazánka se skvěle hodí na čerstvý chléb nebo rohlík, ideální pro snídani či lehkou večeři. Díky své jednoduchosti a výživovým hodnotám je tato pomazánka v českých domácnostech velmi oblíbená.