Krevetový salát s pomelem

Krevetový salát podáváme jako předkrm nebo chuťovku k vínu.
Ingredience aneb co potřebujete
1 ks avokádo
1 ks pomelo
2 lžíce limetková šťáva
150 ml majonéza
250 g loupané krevety
150 ml bílý tučný jogurt
podle chuti mletý černý pepř
sůl
podle potřeby ledový salát
Postup vaření podle receptu
Zralé avokádo rozřízneme v půli, zbavíme jej pecky a lžičkou vydlabeme.
Oloupané pomelo rozebereme na dílky, které zbavíme tuhých blan. Pak je nakrájíme na kousky.
Oboje pak míse promícháme, zakapeme limetkou, osolíme, opepříme. K tomu přidáme krevety s jogurtem a majonézou a opět promícháme až se nám vše pospojuje. Vložíme do lednic na půl hodiny odležet.
Krevetový salát s pomelem se podává na listech ledového salátu a s čerstvým nebo opečeným pečivem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Krevetový salát s pomelem
Krevetový salát s pomelem je osvěžující a chutné pokrmy, které spojuje svěží chuť mořských plodů s exotickým pomelem. Salát je bohatý na bílkoviny a vitamíny, což z něj činí ideální volbu pro lehký, zdravý oběd nebo večeři. Krevety jsou jemně uvařené a podávané s kousky pomele, které dodávají příjemnou sladkost a křupavost. Ozdobte salát čerstvými bylinkami a lehkým zálivkou z limetkové šťávy pro dokonalou harmonii chutí. Tento pokrm je nejen lahodný, ale také vizuálně atraktivní, což z něj dělá ideální volbu pro slavnostní příležitosti.