Lívance recepty
Recept na lívance existuje v mnoha variantách, i na obou stranách Atlantiku. Tradiční české lívance znaly už naše babičky i prababičky. Recept na lívance vznikl bůhvíkde, ale máme za to, že pochází ze starého dobrého Rakouska-Uherska. U nás rychle zdomácněl a stal se velmi oblíbeným jídlem ve chvíli, když recept na lívance vzaly do rukou naše skvělé kuchařky a vytvořily nadýchané placky, tolik oblíbené u dětí. Recept na lívance vděčí svému názvu hlavně litému těstu. Setkat se ale můžete i s dobrotami, jako je třeba recept na lívance z kynutého těsta, recept na lívance bez kynutí nebo výborné americké lívance. Ať se ale rozhodnete pro kynuté lívance nebo lívance v americkém stylu, vždy je potřeba dbát na to, abyste metličkou těsto dokonale rozšlehali, aby v něm nebyly hrudky. Recept na lívance se také rád připaluje, a proto pro vás máme jednu radu. Už do samotného těsta na lívance dejte trochu tuku. Uvidíte, že váš recept na lívance bude prostě dokonalý a vaše děti vám budou děkovat ještě na smrtelné posteli.
Recept na lívance může být nádherné jídlo, za které vám budou například děti upřímně vděčné. Lívance a jejich recept má také několik variant. Například jde o lívance bez kynutí, kynuté lívance, banánové lívance nebo rychlé lívance. Budete také potřebovat pořádnou pánev, která má rovné dno, protože není větší peklo mordovat se s nimi, když se vám připéká jedna strana a lívance se vám snadno potrhají. Můžete rovnou použít speciální pánev na lívance – lívanečník. Pokud chcete lívance podávat teplé, ty hotové dejte do trouby na 50 stupňů. Zůstanou krásně teplé a budou stále čerstvé a vláčné. Recept na lívance také poskytuje spoustu prostoru pro fantazii, protože zdobit můžete opravdu ledasčím, jako je například sezonní ovoce.