Americké lívance

Lívance trochu jinak.
Ingredience aneb co potřebujete
150 g hladká mouka
1 špetka sůl
200 ml mléko
3 lžíce olej
2 lžíce cukr
1 ks vejce
2 lžičky prášek do pečiva
na potření marmeláda
javorový sirup
podle potřeby máslo na smažení
Postup vaření podle receptu
Tekuté a sypké ingredience smícháme nejprve zvlášť a poté je dáme dohromady a pomocí mixéru z nich vymícháme hladké těsto, které dáváme na půl hodiny odstát.
Na rozehřátou pánev s máslem vyléváme těsto a na nižší teplotu opékáme. Takto dělané lívance jsou silnější než lívance klasické z kynutého těsta.
Hotové lívance potíráme javorovým sirupem nebo mažeme marmeládou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Americké lívance
Americké lívance jsou oblíbeným snídaně, známé pro svou měkkost a nadýchanou texturu. Obvykle se připravují z hladké mouky, mléka, vajec a prášku do pečiva, což jim dodává lahodnou chuť a světélkující vzhled. Podávají se teplé, často s javorovým sirupem, ovocem nebo šlehačkou. Tyto lívance jsou ideální pro rodinné snídaně a víkendové brunchy, kde oslní svůjím dekadentním podáním a rozmanitostí chutí. Vyzkoušejte je a užijte si jejich jemnost a sladkost!