Srdíčkové párky s vejcem

Srdíčkové párky s vejcem
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Oloupané kuřecí párky podélně rozřízneme, ale ne ž dokonce, abychom je mohli ohnout do tvaru srdce. Takto ohnuté je propíchneme párátkem, aby nám to podrželo tvar.

Ingredience aneb co potřebujete

3 ks párek
3 ks vejce
podle potřeby máslo
na ozdobu čerstvé zelené bylinky
podle chuti sůl a pepř

Postup vaření podle receptu

Takto vyrobenou formičku dáváme na pánev s rozehřátým máslem, do vnitřku vyklepneme vajíčko a usmažíme. Můžeme lehce opepřit a osolit.

Můžeme použít jako zase trošku jinou formu snídaně. Zdobíme čerstvou petrželkou a podáváme s čerstvým pečivem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Srdíčkové párky s vejcem

Srdíčkové párky s vejcem jsou rychlým a kreativním jídlem, které je oblíbené zejména pro svou hravost a jednoduchost. Nejprve se párky rozkrojí podélně, ale nedoříznou, a poté se stočí do tvaru srdíčka. Středy párků se zajistí párátky, aby tvar držel. Do každého srdce se rozklepne vejce a vše se osmaží na pánvi. Jídlo lze doladit solí, pepřem a posypat čerstvou pažitkou. Tento pokrm je ideální pro romantickou snídani nebo večeři a zaručeně potěší jak děti, tak i dospělé díky svému originálnímu vzhledu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Snídaně, Pro děti, Chuťovky
Štítky: česká kuchyně, předkrm

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Srdíčkové párky s vejcem.

Přidat komentář