České palačinky jako od babičky

Recept na palačinky může mít mnoho podob. Ve Francie se palačinky nazývají crêpes nebo galetky a v Americe narazíte na jejich proslavené pancakes. Tento recept na palačinky se jmenuje české palačinky jako od babičky, a tak je zřejmé, že jde o recept na palačinky čistě domácí. Je to takové pohlazení pro staromilce. Jenže dobré je to proklatě. K základnímu receptu můžete přidat ještě jedno dvě vajíčka. Potom ale pozor na konzistenci, ostatní ingredience podle toho musíte upravit. Také na recept na palačinky vyzkoušejte dát těsto na palačinky na zhruba hodinu do lednice. Palačinky budou ještě o něco lepší. Potom jenom rozpálit na pánvičce olej a vždycky na jednu palačinku nalít tolik těsta, aby palačinka nebyla moc tlustá, a tím nepropečená, nebo moc tenká, a tím trhavá. Takže vzhůru do toho a dobrou chuť.
Ingredience aneb co potřebujete
250 ml polotučného mléka
4 vejce
špetka soli
140 g hladké mouky
vanilkový cukr nebo skořice
Postup vaření podle receptu
Všechny sypké ingredience smíchejte dohromady.
Potom přidejte vajíčka a velmi pomalu a zlehka přilévejte mléko. Na začátku bude těsto hustější, ale nakonec se z něj stane krásné lité těsto.
Rozpalte na středním plameni v nepřilnavé pánvi trochu oleje a vzhůru do smažení. První je zkušební, potom už množství těsta odhadnete a palačinky budou jako od babičky.
Zdobte a podávejte. V tomto bodě se fantazii meze nekladou.
Co jste ještě nevěděli o receptu České palačinky jako od babičky
České palačinky jako od babičky jsou známé svou jemnou strukturou a lahodnou chutí. Jsou tenké, lehké a dokonale měkké. Těsto se připravuje z mouky, mléka, vajec a špetky soli. Jsou ideální s náplní z domácího džemu, tvarohu nebo čerstvého ovoce. Oblíbenou klasikou je také posypání moučkovým cukrem a skořicí. Palačinky se často podávají jako sladká tečka po nedělním obědě nebo jako samostatný dezert. Ať už s čímkoliv, vždy voní a chutnají stejně, jako když je připravovala babička, což z nich činí nostalgický pokrm.