Kynuté knedlíky s borůvkami

Kynuté knedlíky s borůvkami mají své příznivce i odpůrce. Někomu totiž borůvkové knedlíky nechutnají, protože po uvaření drobné ovoce ztrácí a mění trochu ze své chutě. My si myslíme, že když je sezona, tak se nemá váhat a suroviny zpracovávat. Recept na kynuté knedlíky s borůvkami je překvapivě poměrně jednoduchý – těsto, náplň a uvařit. Polité rozpuštěným máslem a posypané tvarohem potom kynuté knedlíky s borůvkami dělají divy i s těmi největšími tvrďáky.
Ingredience aneb co potřebujete
400 g polohrubé mouky
2 dcl mléka, dle potřeby i víc
3/4 kostky droždí
3-4 lžíce cukru moučka
1 ks vejce
Postup vaření podle receptu
Nejprve ze surovin připravte těsto. Kyne cca hodinu. Potom těsto prohněťte, vyválejte asi 1 centimetr silný plát a větším hrnkem vytvarujte kolečka. Do nich dejte dostatek ovoce a vymodelujte knedlíček. Nechte je 10 minut v tomto tvaru dokynout.
Knedlíčky vkládejte do vroucí osolené vody a vařte je cca 12 minut, dokud nevyplavou. To, že jsou knedlíčky hotové, poznáte tak, že do nich píchnete párátkem a těsto se na něj nepřilepí.
Borůvkové knedlíky podávejte s rozpuštěným máslem a posypané tvarohem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kynuté knedlíky s borůvkami
Kynuté knedlíky s borůvkami jsou oblíbeným tradičním českým pokrmem. Jsou připraveny z jemného, kynutého těsta, které je plné lahodných, šťavnatých borůvek. Proces přípravy zahrnuje vykynutí těsta, jeho naplnění čerstvými borůvkami a následné vaření ve vroucí vodě. Knedlíky jsou podávány s cukrem a rozpuštěným máslem, často také s tvarohem. Tento pokrm je oblíbený nejen díky své sladké chuti, ale i pro nostalgickou vzpomínku na babiččinu kuchyni. V každém soustu se snoubí jemná textura těsta s výraznou chutí borůvek.