Vánoční pečený čaj

Velice aromatický nápoj, kde si dáváme ovoce podle vlastní chuti...
Ingredience aneb co potřebujete
250 g maliny
1 ks citron
450 g cukr krystal
1 ks mandarinka
300 g jablko
300 g hruška
3 ks hřebíček
150 ml rum
1 lžička mletá skořice
Postup vaření podle receptu
Oloupeme pomeranč či mandarinku, na dílky rozdělíme a dáme do misky. Přidáme na kostičky nakrájená jablka a hrušky. Dále přidáme maliny s cukrem a skořicí, hřebíček, citronovou šťávu a rum. Tohle všechno pořádně promícháme.
Předehřejeme si troubu na 200 °C. Do nádoby s víkem nandáme směs a vkládáme do trouby.
Po 30minutách sundáme víko, promícháme a dáme nazpět do trouby na dalších 15minut. Během pečení můžeme promíchat vícekrát.
Čaj plníme do malých předehřátých zavařovaček. Po uzavření je necháme odležet na 30minut dnem vzhůru. Pak je znovu otočíme a necháme vychladnout.
Takto můžeme skladovat několik měsíců.
Když později pijeme, tak dáme 2-3lžičky do hrníčku, zaléváme horkou vodou a necháme vylouhovat. Pijeme buď přeceděné bez ovoce nebo i s ovocem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vánoční pečený čaj
Vánoční pečený čaj je tradičním nápojem, který se připravuje z různých druhů ovoce, koření a bylin. Tento voňavý nápoj je ideální pro zimní období a vánoční svátky, kdy zahřeje a navodí příjemnou atmosféru. Připravuje se pečením jablek, hrušek, pomerančů a dalších ingrediencí, což jim dodává sladkou karamelizovanou chuť. Po upečení se směs zalije čajem a podává horká, často s medem nebo skořicí. Vánoční pečený čaj je oblíbený pro svou laskavou vůni a schopnost spojovat lidi během svátečních chvil.