Masala

Masala
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Tradiční indický nápoj.

Ingredience aneb co potřebujete

1 lžička mletá skořice
1 l voda
4 lžičky černý čaj
1/2 ks chilli paprička
500 ml mléko
10 kuliček kardamom
2 špetky mletý bílý pepř
1 špetka koriandr
1 lžička mletý zázvor
podle chuti cukr

Postup vaření podle receptu

Nejlépe v hmoždíři si rozdrtíme kardamom. V litru studené vody dáme vařit všechno koření. Asi 10minut povaříme, pak je nápoj dost ostrý.

Do toho přidáme čaj a asi po 3minutách přidáme cukr. K tomu pak ještě po pár minutách i mléko a znovu vaříme.

Po chvíli vaření odstavíme, přecedíme a můžeme pít.

Jako náhrada všemu tomu koření se dá koupit v nějakém čajovém obchůdku čaj Dáta Masala.

Můžeme pít teplé i studené.

Co jste ještě nevěděli o receptu Masala

Masala je směs koření, která pochází z indické kuchyně. Obsahuje různé ingredience, jako jsou koriandr, kmín, kurkuma a papričky, což jí dodává jedinečnou chuť a aroma. Používá se k ochucení mnoha pokrmů, včetně kari, rýže a zeleninových jídel. Existuje mnoho variant masaly, které se liší podle regionů a osobních preferencí. Jsou oblíbené nejen v Indii, ale i po celém světě, a stávají se tak součástí různých mezinárodních kuchyní.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Nápoje
Štítky: vegetariánský recept, nápoj, indická kuchyně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Masala.

Přidat komentář