Masala
 
    Tradiční indický nápoj.
Ingredience aneb co potřebujete
1 lžička  mletá skořice
1 l  voda
4 lžičky  černý čaj
1/2 ks  chilli paprička
500 ml  mléko
10 kuliček  kardamom
2 špetky  mletý bílý pepř
1 špetka  koriandr
1 lžička  mletý zázvor
podle chuti  cukr
Postup vaření podle receptu
Nejlépe v hmoždíři si rozdrtíme kardamom. V litru studené vody dáme vařit všechno koření. Asi 10minut povaříme, pak je nápoj dost ostrý.
Do toho přidáme čaj a asi po 3minutách přidáme cukr. K tomu pak ještě po pár minutách i mléko a znovu vaříme.
Po chvíli vaření odstavíme, přecedíme a můžeme pít.
Jako náhrada všemu tomu koření se dá koupit v nějakém čajovém obchůdku čaj Dáta Masala.
Můžeme pít teplé i studené.
Co jste ještě nevěděli o receptu Masala
Masala je směs koření, která pochází z indické kuchyně. Obsahuje různé ingredience, jako jsou koriandr, kmín, kurkuma a papričky, což jí dodává jedinečnou chuť a aroma. Používá se k ochucení mnoha pokrmů, včetně kari, rýže a zeleninových jídel. Existuje mnoho variant masaly, které se liší podle regionů a osobních preferencí. Jsou oblíbené nejen v Indii, ale i po celém světě, a stávají se tak součástí různých mezinárodních kuchyní.
 Receptor
 Receptor
 Tomáš Rohlena
	Tomáš Rohlena 
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        