Piňakoláda

Piňakoláda
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

K rozkvetlému jaru patří i posezení venku na terase. Pojďme si ho zpříjemnit domácí piňakoládou.

Ingredience aneb co potřebujete

1 kousek meloun
3 dl džus - ananasový (studený)
2 dl rum - kubánský
1 ks pomeranč
1 plátek ananas
led
1 kapka sirup - kokosový
1 ks hroznové víno
1 dl smetana
1 ks cherry třešnička

Postup vaření podle receptu

Dopředu si dáme do mrazáku udělat led.

Připravíme si šejkr a sklenice, v kterých budeme hotový nápoj podávat. Na prkénku si nakrájíme kousky melounu, pomeranče a ananasu. K tomu cherry třešničku a hroznové víno. Všemi těmito surovinami nápoj na závěr dozdobíme.

Do šejkru si nalijeme ananasový džus, který jsme si dali předem do lednice. Potom přilijeme chutný kubánský rum. A na závěr přijde smetana. (poměr 3:2:1)Zpracujeme v šejkru. Šmrnc tomu dodá kapka kokosového sirupu.

Servírujeme s ledem, dozdobíme a užíváme si chvilku odpočinku.

Co jste ještě nevěděli o receptu Piňakoláda

Piňakoláda je osvěžující karibský koktejl, který pochází z Portorika. Hlavními ingrediencemi jsou bílý rum, kokosové mléko a ananasový džus. Tento nápoj je typický svou sladkou a krémovou konzistencí, která dokonale navozuje tropickou atmosféru. Sklenice piňakolády je často ozdobena kouskem ananasu nebo třešničkou a podávána s brčkem. Je oblíbená na letních párty, plážích a v barech po celém světě. Nealkoholickou variantou je tzv. "virgin piňakoláda", která neobsahuje rum a je vhodná i pro děti.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Nápoje
Štítky: koktejly, česká kuchyně, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Piňakoláda.

Přidat komentář