Caffé latte

Máte rádi kávu? Caffé latte určitě vyzkoušejte.
Ingredience aneb co potřebujete
skořice - mletá
1/4 sáčku cukr - vanilkový
0,6 dl voda
15 g mletá káva - espresso
1 dl mléko - např. polotučné
Postup vaření podle receptu
Připravíme si šlehač na mléko, sklenici na latte a dlouhou lžičku.
Vezmeme si mléko a pořádně ho zahřejeme. Kdo má rád sladké, nasype vanilkový cukr. Promícháme.
Část horkého mléka nalijeme do sklenice.
Uvaříme si dobré espresso. Zlehounka ho naléváme polévkovou lžící do sklenice k horkému mléku.
Vezmeme si kvalitní šlehač a zbytek mléka vyšleháme. Vzniklou pěnu přendáme do sklenice.
Posypeme skořicí a vychutnáváme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Caffé latte
Caffé latte je oblíbený kávový nápoj, který pochází z Itálie. Skládá se z espresso kávy a většího množství horkého mléka, což mu dodává jemnou a krémovou texturu. Tradičně se podává ve vysoké sklenici. Poměr kávy a mléka se obvykle pohybuje kolem 1:3, což zajišťuje delikátní rovnováhu mezi silnou chutí espressa a jemností mléka. Někdy se může caffé latte ozdobit mléčnou pěnou nebo posypat skořicí či kakaem. Tento nápoj je ideální pro ty, kteří si užívají jemnější kávové nápoje s plnou chutí.