Bombardiňo

Bombardiňo
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Výborný alkoholový zákusek, například po dobré lyžovačce.

Ingredience aneb co potřebujete

80 g strouhaná čokoláda
160 ml rum
160 ml vaječný likér
80 ml mléko
100 ml smetana ke šlehání
podle chuti tmavý třtinový cukr

Postup vaření podle receptu

V malém hrnci smícháme mléko, rum a vaječný koňak. Takto přivedeme k varu. Když nám začíná vřít, vypneme, aby se nám nevypařil alkohol. Podle chuti pak přisladíme.

Mezitím jsme si ze smetany vyšlehaly šlehačku.

Pití rozlijeme do skleniček a zdobíme šlehačkou a nastrouhanou čokoládou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bombardiňo

Bombardiňo je oblíbený alkoholický nápoj původem z Itálie, zejména z regionu Abruzzo. Tento vysoce energický koktejl se skládá z espresso kávy, likéru (nejčastěji amaretto) a šlehačky. Bombardiňo se tradičně podává v malých skleničkách a jeho konzumace je obvykle spojená s horskými středisky, kde se tradičně vychutnává po lyžování. Díky svému lahodnému a intenzivnímu chuti si získal oblibu i mimo Itálii, a to mezi milovníky kávy a sladkých nápojů.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Koktejl, Nápoje, Dezerty
Štítky: americká kuchyně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bombardiňo.

Přidat komentář