Bombardiňo

Výborný alkoholový zákusek, například po dobré lyžovačce.
Ingredience aneb co potřebujete
80 g strouhaná čokoláda
160 ml rum
160 ml vaječný likér
80 ml mléko
100 ml smetana ke šlehání
podle chuti tmavý třtinový cukr
Postup vaření podle receptu
V malém hrnci smícháme mléko, rum a vaječný koňak. Takto přivedeme k varu. Když nám začíná vřít, vypneme, aby se nám nevypařil alkohol. Podle chuti pak přisladíme.
Mezitím jsme si ze smetany vyšlehaly šlehačku.
Pití rozlijeme do skleniček a zdobíme šlehačkou a nastrouhanou čokoládou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bombardiňo
Bombardiňo je oblíbený alkoholický nápoj původem z Itálie, zejména z regionu Abruzzo. Tento vysoce energický koktejl se skládá z espresso kávy, likéru (nejčastěji amaretto) a šlehačky. Bombardiňo se tradičně podává v malých skleničkách a jeho konzumace je obvykle spojená s horskými středisky, kde se tradičně vychutnává po lyžování. Díky svému lahodnému a intenzivnímu chuti si získal oblibu i mimo Itálii, a to mezi milovníky kávy a sladkých nápojů.