Svařené víno

Svařené víno
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Do hrnce si nalijeme trochu vody asi tak 2cm. Do toho přidáme cukr, hřebíček a skořici.

Ingredience aneb co potřebujete

3ks skořicových tyček
4 lžíce cukr třtinový
1 l červené víno
4ks hřebíček
2kolečka citron
na ozdobu citrón

Postup vaření podle receptu

Přidáme omyté kolečka citronu a přivedeme k varu. Necháme povařit asi tak 10minut.

K tomu už potom přiléváme víno. Zahřéváme až do doby než se nám začne tvořit pěna. Nesmí se začít vařit, nýbrž vařením se nám vypařuje alkohol.

Naléváme do skleněných hrníčků ozdobených kolečkem citronu a podáváme horké.

Co jste ještě nevěděli o receptu Svařené víno

Svařené víno, známé také jako glühwein, je oblíbený zimní nápoj, který vzniká zahřátím červeného vína s přidáním koření a dalších ingrediencí. Mezi hlavní složky patří skořice, cloves, pomerančová kůra a cukr, což vytváří lahodnou a aromatickou chuť. Tento horký nápoj je často servírován na vánočních trzích a společenských akcích, kde zahřeje v chladných dnech. Svařené víno se obvykle podává v keramických nebo skleněných hrníčcích a doprovází ho vánoční nálada a příjemné chvíle s přáteli a rodinou.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Koktejl, Nápoje, Ovocné, České, Chuťovky, Vánoční pokrm
Štítky: česká kuchyně, vegetariánský recept, nápoj

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Svařené víno.

Přidat komentář