Svařené víno

Do hrnce si nalijeme trochu vody asi tak 2cm. Do toho přidáme cukr, hřebíček a skořici.
Ingredience aneb co potřebujete
3ks skořicových tyček
4 lžíce cukr třtinový
1 l červené víno
4ks hřebíček
2kolečka citron
na ozdobu citrón
Postup vaření podle receptu
Přidáme omyté kolečka citronu a přivedeme k varu. Necháme povařit asi tak 10minut.
K tomu už potom přiléváme víno. Zahřéváme až do doby než se nám začne tvořit pěna. Nesmí se začít vařit, nýbrž vařením se nám vypařuje alkohol.
Naléváme do skleněných hrníčků ozdobených kolečkem citronu a podáváme horké.
Co jste ještě nevěděli o receptu Svařené víno
Svařené víno, známé také jako glühwein, je oblíbený zimní nápoj, který vzniká zahřátím červeného vína s přidáním koření a dalších ingrediencí. Mezi hlavní složky patří skořice, cloves, pomerančová kůra a cukr, což vytváří lahodnou a aromatickou chuť. Tento horký nápoj je často servírován na vánočních trzích a společenských akcích, kde zahřeje v chladných dnech. Svařené víno se obvykle podává v keramických nebo skleněných hrníčcích a doprovází ho vánoční nálada a příjemné chvíle s přáteli a rodinou.