Mochito

Mochito
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Lahodný nápoj s alkoholem a mátou.

Ingredience aneb co potřebujete

2 polévkové lžíce led
1 snítka máta
1 ks limetka
4 cl rum - bílý
1 polévková lžíce cukr - třtinový
sodovka

Postup vaření podle receptu

Na setkání, na oslavu a pro horké letní dny.

Na stůl si připravíme sklenici, do které nandáme omyté listy máty. Zasypeme cukrem.

Vezmeme si limetku a důkladně ji umyjeme. Na prkénku ji rozkrájíme a přidáme také do sklenice. Třeme a drtíme.

Vhodíme led a zakápneme rumem. A teď stačí zalít sodovkou a je hotovo.

Přidáme prodlouženou lžičku. Vhodíme brčko a servírujeme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Mochito

Mojito je osvěžující koktejl původem z Kuby, známý pro svou jedinečnou kombinaci ingrediencí. Jeho základ tvoří bílý rum, limetková šťáva, cukr (ideálně třtinový), máta a sodová voda. Tento nápoj je oblíbený nejen pro svou chutnou směs sladké a osvěžující kyselosti, ale také pro aromatickou vůni máty. Mojito je skvělou volbou pro letní dny, kdy jeho chladivý efekt a svěžest přináší úlevu a potěšení. Oblíbený jak na plážových večírcích, tak při posezení s přáteli, je ikonickým nápojem, který nabízí exotický zážitek.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Koktejl
Štítky: vegetariánský recept, nápoj, španělská kuchyně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Mochito.

Přidat komentář