Domácí griotka

Domácí griotka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Připravíme si dobře vymytou 5l sklenici a omyté višně.

Ingredience aneb co potřebujete

4 l čerstvé višně
1 l rum
1 kg cukr
podle potřeby 1 l vodka nebo líh

Postup vaření podle receptu

Do sklenice dáváme vždy vrstvu višní a vrstvu cukru. Takto vyskládáme celou sklenici, uzavřeme a dáváme na den do tmavého chladného místa.

Po otevření zalijeme rumem až nad poslední vrstvu.. Takto necháváme 6-8týdnů odležet. Vždy jednou týdně otevřeme a promícháme.

Po uplynutí višně přecedíme a necháváme si je stranou na pozdější degustaci.

Překapanou tekutinu smícháme s vodkou nebo nějakým silnějším lihem, kolik, je na vlastním zvážení.

Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí griotka

Domácí griotka je lahodný český Likér, který se vyrábí z višní, alkoholu a cukru. Tento tradiční nápoj má bohatou a sladkou chuť, která se skvěle hodí jako dezert nebo digestiv. Výroba griotky je jednoduchá a často se předává z generace na generaci. Višně se namáčí v alkoholu, často s přídavkem koření, a nechají se macerovat, aby vyvinuly svou jedinečnou chuť. Domácí griotka je oblíbená nejen v zimních měsících, ale i jako osvěžující nápoj během letních večerů.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Koktejl, Nápoje, Ovocné, České
Štítky: vegetariánský recept, slovenská kuchyně, nápoj

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Domácí griotka.

Přidat komentář