Sirup a limonáda z bezu

Skvělá, lahodná limonáda a sirup. Vyzkoušejte.
Ingredience aneb co potřebujete
1 špetka kyselina citrónová
0,5 kg cukr - krupice
10 ks květy - černý bez
1 ks velký citrón
5 l voda
Postup vaření podle receptu
Do hrnce si nasypeme cukr a vodu. Přivedeme do varu. Chvilku odstavíme. Potom nandáme rozkrájený citrón na kolečka a květy. Odložíme a po 48 hodinách je limonáda hotová.
Je možné připravit i sirup.
Nejprve si nalijeme do hrnce vodu a uvedeme do varu. Převařenou vodu necháme mírně zchladnout.
Nalijeme do velké láhve např. od okurek.
Přidáme špetku kyseliny citrónové. Osladíme. Zamícháme. Vložíme kousky citrónu.
Nandáme květy černého bezu. Odložíme. Průběžně mícháme. Po sedmi dnech slijeme sirup.
Při servírování si podle svého uvážení rozředíme vodou a vychutnáváme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Sirup a limonáda z bezu
Sirup a limonáda z bezu jsou oblíbené nápoje, především během letních měsíců. Bezový sirup se připravuje z květů černého bezu, které se povaří a následně smíchají s cukrem a citronovou šťávou. Tento sirup se pak používá jako základ pro výrobu osvěžující bezové limonády. Stačí jen přidat vodu, led a plátky citronu. Kromě toho, že jsou chutné, jsou také bohaté na vitamín C a dokážou příjemně povzbudit. Vyzkoušejte je jako přírodní alternativu ke komerčním limonádám a užijte si domácí chuť.