Sirup a limonáda z bezu

Sirup a limonáda z bezu
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Skvělá, lahodná limonáda a sirup. Vyzkoušejte.

Ingredience aneb co potřebujete

1 špetka kyselina citrónová
0,5 kg cukr - krupice
10 ks květy - černý bez
1 ks velký citrón
5 l voda

Postup vaření podle receptu

Do hrnce si nasypeme cukr a vodu. Přivedeme do varu. Chvilku odstavíme. Potom nandáme rozkrájený citrón na kolečka a květy. Odložíme a po 48 hodinách je limonáda hotová.

Je možné připravit i sirup.

Nejprve si nalijeme do hrnce vodu a uvedeme do varu. Převařenou vodu necháme mírně zchladnout.

Nalijeme do velké láhve např. od okurek.

Přidáme špetku kyseliny citrónové. Osladíme. Zamícháme. Vložíme kousky citrónu.

Nandáme květy černého bezu. Odložíme. Průběžně mícháme. Po sedmi dnech slijeme sirup.

Při servírování si podle svého uvážení rozředíme vodou a vychutnáváme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Sirup a limonáda z bezu

Sirup a limonáda z bezu jsou oblíbené nápoje, především během letních měsíců. Bezový sirup se připravuje z květů černého bezu, které se povaří a následně smíchají s cukrem a citronovou šťávou. Tento sirup se pak používá jako základ pro výrobu osvěžující bezové limonády. Stačí jen přidat vodu, led a plátky citronu. Kromě toho, že jsou chutné, jsou také bohaté na vitamín C a dokážou příjemně povzbudit. Vyzkoušejte je jako přírodní alternativu ke komerčním limonádám a užijte si domácí chuť.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Nápoje, Ovocné, Pro děti, České, Chuťovky, Domácí limonády
Štítky: česká kuchyně, vegetariánský recept, nápoj

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Sirup a limonáda z bezu.

Přidat komentář