Domácí mandlový likér

V hrnci s vodou dáme vařit plechovky se salkem po dobu 2hodin, kdy nám mléko zkaramelizuje. Plechovky nijak neděravíme ani neotvíráme. Vaříme na velmi slabém plameni. Pak necháváme vychladnout.
Ingredience aneb co potřebujete
1 balíček mandlový pudink(vanilkový pudink)
2 plechovky salko
0,5 l rum
0,5 l polotučné mléko
podle chuti mandlová esence(vanilková esence)
cukr
Postup vaření podle receptu
Dále si uděláme pudink ze sáčku. Kdybychom použili jiný než mandlový, tak použijeme i ten samý druh esence. Pudink nám za stálého míchání vychladne a v tu chvíli přidáváme zkaramelizované salko, rum a právě pár kapek esence. Vše důkladně za pomoci mixéru promícháme.
Když máme umícháno, naléváme likér do láhví a skladujeme v lednici. Lze ho použít nejen jako pití, ale i do ovocných salátů či zmrzlinových pohárů. Z tohoto množství vyrobíme asi 1,5l likéru.
Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí mandlový likér
Domácí mandlový likér je jemný a lahodný nápoj, který spojuje sladkost mandlí s nádechem vanilky a krémovostí. Jeho příprava je jednoduchá a zahrnuje maceraci mandlí v alkoholu, což zaručuje intenzivní chuť. Tento likér je skvělým doplňkem k dezertům, nebo se může podávat jako osvěžující aperitiv. Díky přírodnímu původu a domácí výrobě je ideální volbou pro všechny milovníky originálních a kvalitních nápojů. Vychutnejte si ho jako dárek nebo na rodinné oslavy!