Jahodový sirup

Jahodový sirup
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Omyté a stopek zbavené jahody nasypeme do hrnce s vlažnou vodou a rozmačkáme. Hrnec vložíme do vodní lázně a 1 hodinu v ní jahodovou šťávu prohříváme.. Pak přes plátýnko šťávu promačkáme.

Ingredience aneb co potřebujete

2 kg jahody
120 - 140 g cukr krupice
150 ml voda

Postup vaření podle receptu

Šťávu si odměříme a ke každému půl litru počítáme 400g cukru. Šťávu s cukrem dáme do hrnce a přivedeme k varu. Občasně promícháme a vaříme maximálně 5minut. Kdybychom vařili déle, tak nám sirup začne gelovatět.

Hotový sirup naléváme do nahřátých láhví, zazátkujeme a vychlazené poté skladujeme. Takto nám sirup vydrží asi 6 měsíců.

Co jste ještě nevěděli o receptu Jahodový sirup

Jahodový sirup je sladká a osvěžující lahůdka, která se skvěle hodí do letních nápojů a dezertů. Vyroben z čerstvých jahod, cukru a vody, sirup si zachovává přirozenou chuť ovoce. Je ideální pro dochucení limonád, koktejlů, jogurtů či zmrzliny. Navíc si ho můžete snadno připravit doma, což zaručí, že bude zcela bez konzervantů. Stačí povařit jahody s cukrem, přecedit přes jemné síto a nechat vychladnout. Tento sirup je skvělým způsobem, jak využít sezónní úrodu a přinést do kuchyně trochu sladkého potěšení.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Nápoje, Ovocné, Pro děti
Štítky: česká kuchyně, vegetariánský recept, nápoj

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Jahodový sirup.

Přidat komentář