Jahodový sirup

Omyté a stopek zbavené jahody nasypeme do hrnce s vlažnou vodou a rozmačkáme. Hrnec vložíme do vodní lázně a 1 hodinu v ní jahodovou šťávu prohříváme.. Pak přes plátýnko šťávu promačkáme.
Ingredience aneb co potřebujete
2 kg jahody
120 - 140 g cukr krupice
150 ml voda
Postup vaření podle receptu
Šťávu si odměříme a ke každému půl litru počítáme 400g cukru. Šťávu s cukrem dáme do hrnce a přivedeme k varu. Občasně promícháme a vaříme maximálně 5minut. Kdybychom vařili déle, tak nám sirup začne gelovatět.
Hotový sirup naléváme do nahřátých láhví, zazátkujeme a vychlazené poté skladujeme. Takto nám sirup vydrží asi 6 měsíců.
Co jste ještě nevěděli o receptu Jahodový sirup
Jahodový sirup je sladká a osvěžující lahůdka, která se skvěle hodí do letních nápojů a dezertů. Vyroben z čerstvých jahod, cukru a vody, sirup si zachovává přirozenou chuť ovoce. Je ideální pro dochucení limonád, koktejlů, jogurtů či zmrzliny. Navíc si ho můžete snadno připravit doma, což zaručí, že bude zcela bez konzervantů. Stačí povařit jahody s cukrem, přecedit přes jemné síto a nechat vychladnout. Tento sirup je skvělým způsobem, jak využít sezónní úrodu a přinést do kuchyně trochu sladkého potěšení.