Karamelové Baileys

Karamelové Baileys
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Vezmeme obě plechovky Salka a dáme je na 2-3hodiny vařit ve vodní lázni. Poté co je vyndáme, tak necháme vychladnout. Čím déle, tím lépe.

Ingredience aneb co potřebujete

2 konzervy salko
1 l mléko
2 balíčky karamelový pudinkový prášek
0,5 l rum

Postup vaření podle receptu

Pak si uvaříme z pudinků a mléka karamelový pudink, který po dovaření opět necháme vychladnout.

Z vychladlého pudinku sundáme škraloup  a v míse ho smícháme se salkem. Průběžně vmícháváme rum a pak řádně promixujeme. Směs ještě prolijeme přes síto, aby nám tam z pudinku nezůstaly hrudky.

Takto připravený likér je již hotový a můžeme hned nalévat.

Co jste ještě nevěděli o receptu Karamelové Baileys

Karamelové Baileys je lahodný likér, který spojuje krémovost tradičního Baileys s bohatou chutí karamelu. Tento jemný a svůdný nápoj je ideální pro vychutnání samotného, nebo jako přísada do různých koktejlů a dezertů. Jeho jemná sladkost a hladká textura dodávají jedinečné kouzlo každému potěšení. Karamelové Baileys se skvěle hodí i jako teplý nápoj s kávou nebo čokoládou, což z něj činí perfektní volbu pro chladné večery. Pro milovníky sladkých lahůdek je to nezapomenutelný zážitek!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Nápoje
Štítky: česká kuchyně, vegetariánský recept, nápoj

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Karamelové Baileys.

Přidat komentář