Domácí vaječný koňak

Toto je nejjednodušší recept na vaječný koňak.
Ingredience aneb co potřebujete
6 ks žloutek
1 konzerva neslazené kondenzované mléko
2 konzervy salko
2 dl rum
Postup vaření podle receptu
Otevřeme všechny plechovky. Žloutky vyšleháme do pěny a postupně do nich zašleháme obě mléka. Nakonec přilijeme rum podle chuti.
Hotový koňak nalijeme do sklenic a necháme vychladit.
Vaječný koňak podáváme při jakékoliv vhodné příležitosti.
Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí vaječný koňak
Domácí vaječný koňak je lahodný a krémový nápoj, který si získal srdce mnoha milovníků sladkostí. Hlavními ingrediencemi jsou čerstvé vaječné žloutky, cukr, mléko a alkohol, obvykle rum nebo brandy. Tento nápoj se tradičně připravuje během zimních svátků, přičemž jeho jemná chuť a luxusní textura vytvářejí nezapomenutelnou atmosféru. Domácí varianta je navíc zářivě čerstvá a můžete ji přizpůsobit podle vlastní chuti, například přidáním vanilky nebo muškátového oříšku. Užívejte si ho samostatně nebo jako součást svátečních oslav!