Domácí vaječný koňak

Domácí vaječný koňak
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Toto je nejjednodušší recept na vaječný koňak.

Ingredience aneb co potřebujete

6 ks žloutek
1 konzerva neslazené kondenzované mléko
2 konzervy salko
2 dl rum

Postup vaření podle receptu

Otevřeme všechny plechovky. Žloutky vyšleháme do pěny a postupně do nich zašleháme obě mléka. Nakonec přilijeme rum podle chuti.

Hotový koňak nalijeme do sklenic a necháme vychladit.

Vaječný koňak podáváme při jakékoliv vhodné příležitosti.

Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí vaječný koňak

Domácí vaječný koňak je lahodný a krémový nápoj, který si získal srdce mnoha milovníků sladkostí. Hlavními ingrediencemi jsou čerstvé vaječné žloutky, cukr, mléko a alkohol, obvykle rum nebo brandy. Tento nápoj se tradičně připravuje během zimních svátků, přičemž jeho jemná chuť a luxusní textura vytvářejí nezapomenutelnou atmosféru. Domácí varianta je navíc zářivě čerstvá a můžete ji přizpůsobit podle vlastní chuti, například přidáním vanilky nebo muškátového oříšku. Užívejte si ho samostatně nebo jako součást svátečních oslav!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Nápoje
Štítky: česká kuchyně, vegetariánský recept, nápoj

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Domácí vaječný koňak.

Přidat komentář