Domácí vaječný koňak

Domácí vaječný koňak
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 2

Vaječný koňak se obvykle vyrábí o Vánocích, ale proč si ho nezapřipravit i během jiných částí roku? Postup je opravdu snadný a základem jsou jen několik…

Ingredience aneb co potřebujete

8 žloutků
5 vanilkových cukrů
794 g slazeného kondenzovaného mléka (2 Salka)
600 g neslazeného kondenzovaného mléka (2 Tatry)
1/2 l rumu (nebo podle chuti)

Postup vaření podle receptu

Všechny žloutky šleháme s cukrem, až vznikne pěna.

Následně do směsi přidáme zbývající ingredience a důkladně promícháme.

Přes jemné sítko nalijeme do lahví.

Uvařený vaječný koňak vložíme do ledničky, aby vychladl.

Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí vaječný koňak

Domácí vaječný koňak je tradiční sladký nápoj, který se často připravuje během zimních svátků. Základními ingrediencemi jsou čerstvá vejce, cukr, smetana a kvalitní alkohol, nejčastěji rum nebo whisky. Tento krémový nápoj si můžete vychutnat samotný nebo jako součást různých koktejlů. Domácí verze je oblíbená pro svou bohatou chuť a možnost přizpůsobení podle vlastních preferencí. Příprava je jednoduchá, a tak si můžete vychutnat oblíbený vánoční dezert přímo u vás doma.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (46 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Nápoje
Štítky: snadné, sváteční / nedělní, běžný den, česká, snadný, pro začátečníky, slovenská, vánoce, večírky a oslavy, narozeniny, nápoje, likéry a vína, alkoholické, svatba

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Domácí vaječný koňak.

Přidat komentář