Domácí vaječný koňak

Vaječný koňak se obvykle vyrábí o Vánocích, ale proč si ho nezapřipravit i během jiných částí roku? Postup je opravdu snadný a základem jsou jen několik…
Ingredience aneb co potřebujete
8 žloutků
5 vanilkových cukrů
794 g slazeného kondenzovaného mléka (2 Salka)
600 g neslazeného kondenzovaného mléka (2 Tatry)
1/2 l rumu (nebo podle chuti)
Postup vaření podle receptu
Všechny žloutky šleháme s cukrem, až vznikne pěna.
Následně do směsi přidáme zbývající ingredience a důkladně promícháme.
Přes jemné sítko nalijeme do lahví.
Uvařený vaječný koňak vložíme do ledničky, aby vychladl.
Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí vaječný koňak
Domácí vaječný koňak je tradiční sladký nápoj, který se často připravuje během zimních svátků. Základními ingrediencemi jsou čerstvá vejce, cukr, smetana a kvalitní alkohol, nejčastěji rum nebo whisky. Tento krémový nápoj si můžete vychutnat samotný nebo jako součást různých koktejlů. Domácí verze je oblíbená pro svou bohatou chuť a možnost přizpůsobení podle vlastních preferencí. Příprava je jednoduchá, a tak si můžete vychutnat oblíbený vánoční dezert přímo u vás doma.