Ledová domácí káva

Ledová domácí káva
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Tento chutný nápoj vytvoříte během chvilky.

Ingredience aneb co potřebujete

4 dl mléko
4 lžičky instantní káva
4 lžíce ledová voda
4 lžičky vanilkový cukr

Postup vaření podle receptu

Do šejkru dáme kávu, cukr a ledovou vodu a vyšleháme do husté pěny. Rozdělíme do dvou sklenic a dolijeme dobře vychlazeným mlékem.

Podáváme s brčkem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Ledová domácí káva

Ledová domácí káva je osvěžující nápoj, ideální pro horké letní dny. Příprava je jednoduchá – stačí uvařit silnou kávu, nechat ji vychladnout a nalít ji přes kostky ledu. Můžete ji obohatit o mléko, smetanu nebo rostlinné alternativy, aby získala krémovou konzistenci. Skvělým doplňkem jsou také sirupy, jako vanilkový nebo karamelový, které dodají nezaměnitelnou chuť. Ledová domácí káva je nejen chutná, ale také povzbudí a dodá energii na celý den.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Nápoje, Řecké
Štítky: vegetariánský recept, nápoj, řecká kuchyně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Ledová domácí káva.

Přidat komentář