Bezinkový likér

Na zimu si připravte zásobu lahodného a zdravého likéru z bezinek. Pomůže vám s nachlazením a pozvedne vám náladu. Bezinky můžete nasbírat na…
Ingredience aneb co potřebujete
2,5 l bezinek (kuliček černého bezu)
1 l vody
1 vanilkový cukr
1 kg cukru
6 lžic uvařené silné kávy
0,5 l rumu
Postup vaření podle receptu
Do hrnce vlijeme přesně změřenou vodu, přidáme omyté kuličky černého bezu a společně vaříme po dobu 15 minut.
Připravíme další hrnec, do kterého umístíme cedník a na něj položíme látku, do které dáme kuličky bezu a vymačkáme z nich co nejvíce šťávy.
Do hrnce s vymačkanou šťávou a vodou, ve které se vařilo, přidáme cukr, připravenou kávu a vanilkový cukr. Zahřejeme do varu a vaříme, dokud se cukr úplně nerozpustí. Necháme směs vychladnout a poté ji uložíme do lednice přes noc.
Druhý den přimícháme rum, důkladně promícháme a nalijeme do čistých sklenic. Likér v chladu vydrží minimálně 2 roky.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bezinkový likér
Bezinkový likér je delikátní alkoholický nápoj vyrobený z květů bezu černého. Jeho jemná, sladká chuť a příjemná aroma zaručují, že si ho oblíbíte. Tradičně se připravuje macerací bezových květů v alkoholu spolu s cukrem a citronem, což vytváří osvěžující a voňavý likér. Bezinkový likér lze podávat samotný, na ledu nebo jako součást různých koktejlů. Tento nápoj je oblíbený v mnoha evropských zemích a symbolizuje léto a pohodu. Užijte si jeho jedinečné vlastnosti a nechte se unést jeho chutí!