Bezinkový likér

Připravte si na zimní období zásobu chutného a zdravého likéru z bezinek. Pomůže vám to v prevenci nachlazení a potěší vaši náladu. Bezinky můžete nasbírat na...
Ingredience aneb co potřebujete
2,5 l bezinek (kuliček černého bezu)
1 l vody
1 vanilkový cukr
1 kg cukru
6 lžic uvařené silné kávy
0,5 l rumu
Postup vaření podle receptu
Do hrnce vlijeme přesně změřenou vodu, přidáme důkladně omyté kuličky černého bezu a společně je vaříme po dobu 15 minut.
Připravíme další hrnec, položíme do něj cedník a na něj dáme plátno, do kterého vložíme kuličky bezu a důkladně z nich vymačkáme co nejvíce šťávy.
Do hrnce s vymačkanou šťávou a vodou, ve které se vařilo, přidáme cukr, připravenou kávu a vanilkový cukr. Přivedeme k varu a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Poté necháme vychladnout a uložíme do lednice na celou noc.
Druhý den smícháme rum, důkladně promícháme a nalijeme do čistých sklenic. Likér vydrží v chladném prostředí minimálně 2 roky.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bezinkový likér
Bezinkový likér je lahodný alkoholický nápoj vyrobený z květů bezu černého. Tento likér se vyznačuje jemnou, sladkou chutí a typickou aromatickou vůní, která připomíná jaro. Příprava zahrnuje maceraci bezových květů s cukrem aalkoholem, což vytváří osvěžující a voňavý nápoj. Bezinkový likér se často používá jako aperitiv nebo přísada do různých koktejlů. Jeho oblíbenost roste i díky svým přírodním vlastnostem a zdravotním benefitům, které bez černý nabízí.