Ledová káva

Kavárníci, pozor! Připravte si letní variantu svého milovaného nápoje. Ochutnejte ledovou kávu s bohatou pěnou, doslazenou vanilkovým cukrem a karamelem.
Ingredience aneb co potřebujete
1 l mléka
4 lžíce Nescafé
10 lžiček cukru
1 vanilkový cukr
1 špetka skořice
karamel (zmrzlinový, může být med)
smetana (hustší mléko)
Postup vaření podle receptu
Do větší mísy vlijeme mléko, do kterého přidáme kávu, cukr a vanilkový cukr, a poté to dáme chladit do lednice.
Na dno skleniček dáme karamel, vyšleháme vychladlou směs a opatrně ji vlijeme k karamelu.
Ušleháme smetanu a opatrně ji nalijeme na kávu, aby pěna zůstala nahoře. Na ni posypeme skořici.
Co jste ještě nevěděli o receptu Ledová káva
Ledová káva je osvěžující nápoj, který kombinuje chuť silné kávy s chladivým efektem ledu. Obvykle se připravuje z připravené kávy, která se nechá vychladnout, a následně se podává s kostkami ledu. Mnozí ji doplňují mlékem, smetanou nebo různými sirupy pro obohacení chuti. Tento nápoj je oblíbený zejména v teplých měsících, kdy poskytuje potřebnou energii a osvěžení. Ledová káva se také hodí na řadu variací, včetně frappé nebo iced latte, čímž si každý může najít svou oblíbenou variantu.