Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Netradiční likér z ingrediencí, které se nekazí.

Ingredience aneb co potřebujete

3 ks ledové kaštany
4 kostky hořká čokoláda
1/2 l rum
1 ks salko
250 ml smetana ke šlehání

Postup vaření podle receptu

Šlehačku nalijeme do hrnce, přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání vaříme. Poté necháme vychladnout.

Do vychladlé směsi vlijeme salko a nakonec rum. Promícháme, aby byl nápoj hladký a lijeme do lahví. Z jedné dávky je litr likéru.

Likér z ledových kaštanů je výborné a kvalitní pití.

Co jste ještě nevěděli o receptu Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů je unikátní a lahodný nápoj, který kombinuje přírodní chuť kaštanů s jemným alkoholovým základem. Tento likér se vyrábí z pečlivě sbíraných a zpracovaných ledových kaštanů, které mu dodávají charakteristickou sladkost a oříškovou příchuť. Je ideální jako dezertní likér, podávaný samotný nebo s ledem. Díky své výjimečné chuti a aroma se stal oblíbeným jak pro domácí, tak pro slavnostní příležitosti. Přidává se také do koktejlů, kde obohacuje chuťové zážitky.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Nápoje
Štítky: česká kuchyně, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Likér z ledových kaštanů.

Přidat komentář