Baileys likér

Vyzkoušejte recept na oblíbený Baileys likér.
Ingredience aneb co potřebujete
500 ml rum
1 balíček mandlový pudinkový prášek
2 plechovky salko
500 ml mléko
1 dl šlehačka
1 ks vanilkový cukr
Postup vaření podle receptu
Obě neotevřené plechovky salka dáme vařit na 2 hodiny do vody. Konzervy musí být celou dobu ponořené ve vodě. Tím docílíme, že cukr v salku zkaramelizuje. Uvařená salka necháme v plechovkách vychladnout.
Z mléka, vanilkového cukru a pudinkového prášku připravíme pudink, který za stálého míchání necháme vychladnout. Míchání je důležité, protože by se jinak mohl vytvořit škraloup.
Vlažný pudink smícháme s karamelovými salky, rumem a nakonec přidáme šlehačku.
Hotový likér necháme minimálně 12 hodin uležet. Baileys podáváme vychlazený s kostkou ledu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Baileys likér
Baileys je oblíbený smetanový likér, který pochází z Irska. Spojuje jemnou irskou smetanu s whiskey, čokoládou a vanilkou, což vytváří lahodný a krémový nápoj. Tento likér se často vychutnává samotný, na ledu nebo jako součást různých koktejlů a dezertů. Je ideální pro oslavy a speciální příležitosti. Baileys se také skvěle hodí k přípravě kávových nápojů, jako je například Baileys latte, čímž dodává kávy lahodnou krémovou chuť.