Baileys likér

Baileys likér
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Vyzkoušejte recept na oblíbený Baileys  likér.

Ingredience aneb co potřebujete

500 ml rum
1 balíček mandlový pudinkový prášek
2 plechovky salko
500 ml mléko
1 dl šlehačka
1 ks vanilkový cukr

Postup vaření podle receptu

Obě neotevřené plechovky salka dáme vařit na 2 hodiny do vody. Konzervy musí být celou dobu ponořené ve vodě. Tím docílíme, že cukr v salku zkaramelizuje. Uvařená salka necháme v plechovkách vychladnout.

Z mléka, vanilkového cukru a pudinkového prášku připravíme pudink, který za stálého míchání necháme vychladnout. Míchání je důležité, protože by se jinak mohl vytvořit škraloup.

Vlažný pudink smícháme s karamelovými salky, rumem a nakonec přidáme šlehačku.

Hotový likér necháme minimálně 12 hodin uležet. Baileys podáváme vychlazený  s kostkou ledu.

Co jste ještě nevěděli o receptu Baileys likér

Baileys je oblíbený smetanový likér, který pochází z Irska. Spojuje jemnou irskou smetanu s whiskey, čokoládou a vanilkou, což vytváří lahodný a krémový nápoj. Tento likér se často vychutnává samotný, na ledu nebo jako součást různých koktejlů a dezertů. Je ideální pro oslavy a speciální příležitosti. Baileys se také skvěle hodí k přípravě kávových nápojů, jako je například Baileys latte, čímž dodává kávy lahodnou krémovou chuť.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Nápoje
Štítky: vegetariánský recept, slovenská kuchyně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Baileys likér.

Přidat komentář