Silvestrovská boule

Silvestrovská boule
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Oloupané pomeranče nakrájíme na menší kousky. Slijeme a stranou si necháme šťávu z ananasu, slijeme i kompot z mandarinek a opět nakrájíme na malé kousky.

Ingredience aneb co potřebujete

1 l bílé polosladké víno
3 ks větší pomeranč
1 konzerva kompotované mandarinky
2 balíčky vanilkový cukr
1 konzerva kompotovaný ananas
0,5 l vodka

Postup vaření podle receptu

Vše ovoce dáme do skleněné mísy a posypeme vanilkovým cukrem, přilijeme slitou ananasovou šťávu. Vše pěkně promícháme.  Přilijeme víno, vodku a znovu promícháme.

Bouli si pak přisladíme podle chuti.

Po odležení podáváme bouli vychlazenou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Silvestrovská boule

Silvestrovská boule je tradiční české jídlo, které se často připravuje na oslavu Silvestra. Tento lahodný pokrm se skládá z vrstvy těsta plněné různými náplněmi, jako jsou šunka, sýry a zelenina. Silvestrovská boule je oblíbená pro svou variabilitu, protože ji lze snadno přizpůsobit podle chuti a dostupných surovin. Obvykle se podává teplá jako slaná pochoutka, ideální pro sdílení s přáteli a rodinou během oslav příchodu Nového roku. Je to skvělá volba pro zpestření silvestrovského menu!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Nápoje, Chuťovky
Štítky: Ostatní kuchyně, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Silvestrovská boule.

Přidat komentář