Silvestrovská boule

Oloupané pomeranče nakrájíme na menší kousky. Slijeme a stranou si necháme šťávu z ananasu, slijeme i kompot z mandarinek a opět nakrájíme na malé kousky.
Ingredience aneb co potřebujete
1 l bílé polosladké víno
3 ks větší pomeranč
1 konzerva kompotované mandarinky
2 balíčky vanilkový cukr
1 konzerva kompotovaný ananas
0,5 l vodka
Postup vaření podle receptu
Vše ovoce dáme do skleněné mísy a posypeme vanilkovým cukrem, přilijeme slitou ananasovou šťávu. Vše pěkně promícháme. Přilijeme víno, vodku a znovu promícháme.
Bouli si pak přisladíme podle chuti.
Po odležení podáváme bouli vychlazenou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Silvestrovská boule
Silvestrovská boule je tradiční české jídlo, které se často připravuje na oslavu Silvestra. Tento lahodný pokrm se skládá z vrstvy těsta plněné různými náplněmi, jako jsou šunka, sýry a zelenina. Silvestrovská boule je oblíbená pro svou variabilitu, protože ji lze snadno přizpůsobit podle chuti a dostupných surovin. Obvykle se podává teplá jako slaná pochoutka, ideální pro sdílení s přáteli a rodinou během oslav příchodu Nového roku. Je to skvělá volba pro zpestření silvestrovského menu!