Kořeněné svařené víno

Všechny ingredience kromě vína a brandy vložíme do hrnce a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Nakonec přidáme víno a pokračujeme v zahřívání.
Ingredience aneb co potřebujete
1 l červeného vína
100 ml brandy nebo koňaku
100 ml vody
8 plátků pomeranče
8 tenkých plátků citrónu
8 hřebíčků
2 sušené badyány
kousek celé skořice
1/2 lžičky čerstvě strouhaného muškátového oříšku
špetka sušeného zázvoru
6 lžic cukru
Postup vaření podle receptu
Všechny ingredience kromě vína a brandy dáme do hrnce a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Poté přidáme víno a dále zahříváme, až je směs horká (měla by kouřit, ale nesmí vřít). Nakonec mimo sporák přimícháme brandy nebo koňak.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kořeněné svařené víno
Kořeněné svařené víno, známé také jako svařák, je populární nápoj, zejména v zimních měsících. Tento lahodný horký nápoj se vyrábí ze červeného vína, které se zahřívá s přídavkem koření, jako jsou skořice, hřebíček, badyán a citrusové plody. Díky této aromatické kombinaci chutí je svařené víno oblíbené na vánočních trzích a během zimních slavností. Není jen osvěžující, ale také zahřeje a navodí příjemnou atmosféru při chladných večerech.