Kořeněné svařené víno

Kořeněné svařené víno
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Všechny ingredience kromě vína a brandy vložíme do hrnce a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Nakonec přidáme víno a pokračujeme v zahřívání.

Ingredience aneb co potřebujete

1 l červeného vína
100 ml brandy nebo koňaku
100 ml vody
8 plátků pomeranče
8 tenkých plátků citrónu
8 hřebíčků
2 sušené badyány
kousek celé skořice
1/2 lžičky čerstvě strouhaného muškátového oříšku
špetka sušeného zázvoru
6 lžic cukru

Postup vaření podle receptu

Všechny ingredience kromě vína a brandy dáme do hrnce a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Poté přidáme víno a dále zahříváme, až je směs horká (měla by kouřit, ale nesmí vřít). Nakonec mimo sporák přimícháme brandy nebo koňak.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kořeněné svařené víno

Kořeněné svařené víno, známé také jako svařák, je populární nápoj, zejména v zimních měsících. Tento lahodný horký nápoj se vyrábí ze červeného vína, které se zahřívá s přídavkem koření, jako jsou skořice, hřebíček, badyán a citrusové plody. Díky této aromatické kombinaci chutí je svařené víno oblíbené na vánočních trzích a během zimních slavností. Není jen osvěžující, ale také zahřeje a navodí příjemnou atmosféru při chladných večerech.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (42 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Nápoje
Štítky: vaření, sváteční / nedělní, česká, snadný, pro začátečníky, podzimní, večírky a oslavy, citrusy, nápoje, alkoholické, punče a svařená vína

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kořeněné svařené víno.

Přidat komentář