Vánoční vaječný likér

Vánoční vaječný likér
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Vaječný likér, který všichni dobře známe.Tento recept mám od mé kamarádky.

Ingredience aneb co potřebujete

5 ks žloutek
1 konzerva sladké salko
0,5 l rum
5 lžic cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr

Postup vaření podle receptu

Žloutky s vanilkovým a moučkovým cukrem dáme do šlehače a šleháme 15 minut. Po vyšlehání přidáme salko a pokračujeme se šleháním. Čím déle šleháme, tím je vaječný likér lahodnější.

Nakonec přiléváme po troškách rum a šleháme dalších 7 minut. Hotový vaječný likér dáme vychladit do lednice a můžeme podávat.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vánoční vaječný likér

Vánoční vaječný likér je tradičním nápojem, který přináší teplo a radost během zimních svátků. Tento jemný a sladký likér se připravuje z vaječných žloutků, cukru, mléka a smetany, často obohacený o vanilku nebo muškátový oříšek. Jeho bohatá krémová textura a příjemná chuť ho činí ideálním doplňkem k vánočním oslavám. Mnozí si ho vychutnávají samotný, zatímco jiní ho přidávají do dezertů nebo kávových nápojů. Vánoční vaječný likér je symbolem sváteční atmosféry a tradice, která se předává z generace na generaci.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Nápoje
Štítky: česká kuchyně, nápoj

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vánoční vaječný likér.

Přidat komentář