Vánoční vaječný likér

Vaječný likér, který všichni dobře známe.Tento recept mám od mé kamarádky.
Ingredience aneb co potřebujete
5 ks žloutek
1 konzerva sladké salko
0,5 l rum
5 lžic cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
Postup vaření podle receptu
Žloutky s vanilkovým a moučkovým cukrem dáme do šlehače a šleháme 15 minut. Po vyšlehání přidáme salko a pokračujeme se šleháním. Čím déle šleháme, tím je vaječný likér lahodnější.
Nakonec přiléváme po troškách rum a šleháme dalších 7 minut. Hotový vaječný likér dáme vychladit do lednice a můžeme podávat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vánoční vaječný likér
Vánoční vaječný likér je tradičním nápojem, který přináší teplo a radost během zimních svátků. Tento jemný a sladký likér se připravuje z vaječných žloutků, cukru, mléka a smetany, často obohacený o vanilku nebo muškátový oříšek. Jeho bohatá krémová textura a příjemná chuť ho činí ideálním doplňkem k vánočním oslavám. Mnozí si ho vychutnávají samotný, zatímco jiní ho přidávají do dezertů nebo kávových nápojů. Vánoční vaječný likér je symbolem sváteční atmosféry a tradice, která se předává z generace na generaci.