Domácí baileys

Domácí baileys
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Irský likér s vynikající jemnou chutí smetany.

Ingredience aneb co potřebujete

500 ml šlehačka
2 konzervy kondenzované mléko
500 ml rum

Postup vaření podle receptu

Konzervy kondenzovaného mléka vaříme 2 hodiny ve vodě. Poté vzniklou zkaramelizovanou hmotu rozšleháme společně se šlehačkou a rumem.

Baileys podáváme s ledem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí baileys

Domácí Baileys je oblíbený likér, který si můžete snadno připravit přímo v pohodlí svého domova. Jeho základními ingrediencemi jsou smetana, whisky, kakao a vanilka. Tento lahodný nápoj má krémovou konzistenci a sladkou chuť, ideální pro zahřátí v chladných měsících. Stačí ho smíchat, sterilizovat ve sklenici a podávat buď samostatně, nebo s kávou. Domácí Baileys je také skvělým dárkem, který potěší každého milovníka sladkých likérů.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Nápoje
Štítky: koktejly, česká kuchyně, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Domácí baileys.

Přidat komentář