Bezinkový likér

Tento recept na bezinkový likér je od mého dědečka.
Ingredience aneb co potřebujete
2,5 kg čerstvé bezinky
1,5 kg cukr
2 lžičky mletá káva
2 balíčky vanilkový cukr
1 ks citron
1,5 lžičky mletá skořice
1 l rum
6 ks hřebíček
Postup vaření podle receptu
Čisté, omyté a otrhané bezinky dáme do hrnce. Zalijeme vodou tak, aby byly všechny bezinky pod hladinou a dáme vařit.
Připravíme si citron, oloupeme kůru, nakrájíme na plátky a zbavíme pecek. Pozor, pokud by se pecky neodebraly, šťáva by zhořkla.
Jakmile se bezinky začnou vařit, za stálého míchání přidáme kávu, necháme vařit 2 minuty . Pak přidáme hřebíček, skořici, citron, necháme povařit 2 minuty a vypneme.
Vytvořenou směs necháme jeden den v chladu uležet. Poté přecedíme přes hadřík a z plodů se snažíme vymačkat co nejvíce šťávy.
Šťávu dáme vařit, přidáme cukr, vanilkový cukr a vaříme 5 minut.
Hotový bezinkový likér necháme zchladit a nakonec do něj přidáme rum. Následovně můžeme podávat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bezinkový likér
Bezinkový likér je lahodný alkoholický nápoj, který se vyrábí z květů bezu černého. Tento tradiční likér se vyznačuje jemnou, květinovou chutí a svěží vůní. Příprava bezinkového likéru zahrnuje maceraci květů v alkoholu, často doplněného cukrem a citrónem, což vytváří harmonickou kombinaci. Bezinkový likér je skvělý jako součást koktejlů, nebo se podává samotný jako aperitiv. Oceníte ho nejen pro jeho chuť, ale i pro osvěžující vlastnosti, které jsou oblíbené zejména v letních měsících.