Ovocný pečený čaj

Milujete vůni teplého ovoce a koření? Máte rádi čaj? To vše si můžete dopřát. Vyzkoušejte pečený čaj z vašeho oblíbeného ovoce.
Ingredience aneb co potřebujete
1200 g cukr - např.krupice
1,25 dl rum
1 kávová lžička skořice - mletá
5 ks hřebíček
1 l oblíbeného ovoce (jablka, švestky, banán, jahody, borůvky aj.)
1 l rybíz - červený
Postup vaření podle receptu
Řádně si ovoce opláchneme. Umyjeme si menší skleničky s víčkem.
Předehřejeme si troubu na 200°C. Vyndáme si plech nebo jinou vhodnou nádobu do trouby. Rozprostřeme do něj oblíbené ovoce. Velké ovoce pokrájíme.
Vložíme koření a osladíme.
Zamícháme a dáme péct do trouby na půl hodiny. Kontrolujeme a mícháme. Na závěr přilijeme voňavý rum.
Opět zamícháme a nandáme do připravených teplých skleniček.
Nandáme víčka. Zhruba na deset minut sklenice otočíme.
Uložíme do chladu. Dobrou chuť.
Co jste ještě nevěděli o receptu Ovocný pečený čaj
Ovocný pečený čaj je lahodný nápoj ideální pro chladné dny. Připravuje se z různých druhů ovoce, jako jsou jablka, hrušky, švestky nebo citrusy, které se smíchají s cukrem a kořením, například skořicí či hřebíčkem. Směs se peče v troubě, aby ovoce změklo a uvolnilo svou přirozenou chuť. Výsledná koncentrovaná šťáva se zalije horkou vodou, čímž vzniká aromatický čaj plný vitamínů. Ovocný pečený čaj je oblíbený nejen pro svou chuť, ale také pro jednoduchou přípravu a možnost přizpůsobit ingredience podle vlastního vkusu.