Bloody Mary

Bloody Mary je přesně ten typ koktejlu, který bude chutnat v případě, že neholdujete sladkým nápojům. Štiplavost v podobě worcesteru, Tabasca, soli a pepře je přesně ten tón, který v Bloody Mary hledáte.
Recept na Bloody Mary či jeho vznik jsou zahaleny tajemstvím. Jedna z legend říká, že drink se mezi lidmi rozšířil po 1. světové válce, když se dostaly do oběhu rajčata v plechovce. Podle dalšího příběhu má Bloody Mary na svědomí barman hotelu Ritz, který splnil přání svého zákazníka – žena pití nesmí poznat po čichu. Poslední teorie hovoří o britské královně Marii I., která během své vlády nechala popravit 300 nevinných lidí.
Ingredience aneb co potřebujete
9 cl vodky
3 cl citronové šťávy
18 cl rajčatového džusu
Worcester, Tabasco, celerová sůl, sůl a pepř – dle chuti
Postup vaření podle receptu
Nejprve do vysoké sklenice, kam se vejde i dávka ledu, nalijte rajčatový džus, vodku, citronovou šťávu a ochucovadla.
Pořádně promíchejte a ozdobte, chcete-li.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bloody Mary
Bloody Mary je slavný koktejl, který kombinuje vodku s rajčatovým džusem a množstvím koření. Přísady jako worcesterská omáčka, tabasco a citronová šťáva dodávají tomuto nápoji pikantní chuť. Tradičně se podává s celerovou tyčinkou, která se používá jako míchadlo i ozdoba. Přestože není zcela jasné, jak Bloody Mary získala své jméno, některé teorie naznačují, že byla pojmenována po anglické královně Mary I. Tento koktejl je oblíbený zejména jako "vyprošťovák" při nedělních brunchech.