Rebarborový koláč s drobenkou

V míse smícháme všechny ingredience. Co se týče mléka, tak dáme tolik, aby mělo těsto litelný stav. To vyléváme na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně roztíráme.
Ingredience aneb co potřebujete
těsto 0,5 hrnku oleje
mléko
1 kelímek bílého jogurtu
1 hrnek cukru
2 hrnky polohrubé mouky
2 ks vajec
1 balíček prášku do pečiva
drobenka 2 lžíce másla
4 lžíce cukru
5 lžic hrubé mouky
podle chuti rebarbora
Postup vaření podle receptu
Oloupanou rebarboru nakrájíme na malé kousky a rovnoměrně poklademe na těsto. Jako poslední věc si připravíme drobenku z mouky, másla a cukru a tou koláč posypeme.
V předehřáté troubě na 170°C koláč pečeme přibližně 20-30 minut.
Po vychladnutí je koláč připraven k hodování.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rebarborový koláč s drobenkou
Rebarborový koláč s drobenkou je osvěžující a chutný dezert, který spojuje kyselost rebarbory s jemností těsta. Tato tradiční česká specialita je oblíbená především na jaře, kdy je rebarbora čerstvá a mladá. Křupavá drobenka dodává koláči texturu a sladkost, která vyvažuje kyselost ovoce. Skvěle se hodí jako odpolední svačina nebo pohoštění pro návštěvy, podávaný teplý s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou. Rebarborový koláč s drobenkou je nejen lahodný, ale také vizuálně atraktivní, což z něj činí ideální dezert pro každou příležitost.