Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

V míse vyšleháme vejce s cukrem a špetkou soli do pěny. K tomu pomalu vmícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přilijeme olej, mléko a vše vyšleháme.

Ingredience aneb co potřebujete

1 špetka sůl
1 balíček prášek do pečiva
3 lžíce olej
150 g hladká mouka
1 dl mléko
2 ks vejce
100 g cukr
4 ks hruška
poleva 80 dkg máslo
1 balíček skořicový cukr
1 ks vejce

Postup vaření podle receptu

Oloupeme si hrušky, zbavíme semínek a na tenké plátky nakrájíme. Vymažeme si dortovou formu a vylijeme půlkou těsta a na vrch pokládáme hrušky. Zalijeme zbytkem těsta.

Takto vkládáme do předehřáté trouby na 180°C na půl hodiny péct.

Zatímco se dort peče, tak si připravíme polevu. V malém hrnci si rozpustíme máslo k němuž přidáme skořicový cukr a vejce. Vše důkladně prohřejeme a promícháme.

Po vyndání z trouby koláč na několika místech špejlí propícháme a přelijeme polevou. Takto vkládáme zpět do trouby na dalších 20minut.

Koláč můžeme hned podávat, ale můžeme jíst i za studena.

Co jste ještě nevěděli o receptu Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč, známý jako tarte aux poires, je lahodný dezert, který kombinuje jemné těsto s křehkými hruškami. Typicky se připravuje z máslového těsta, které je plněné krémem z mandlového mléka a naloženými hruškami. Tento koláč je ideální jako sladká tečka po obědě nebo večeři, a jeho lahodná chuť s nádechem vanilky a mandlek okouzlí každého milovníka dezertů. Podává se nejlépe lehce teplý nebo vychlazený, často doplněný šlehačkou nebo zmrzlinou pro extra požitky.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Ovocné, Dezerty, Dobroty, Moučník, Francouzské
Štítky: moučník, francouzská kuchyně, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Francouzský hruškový koláč.

Přidat komentář