Panna cotta

Panna cotta
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Smetanový italský moučník.

Ingredience aneb co potřebujete

500 ml smetana ke šlehání
100 ml mléko
2 plátky želatina
200 g cukr
1 ks vanilkový lusk
na ozdobu máta
ovoce na ozdobu

Postup vaření podle receptu

V jednom hrnci, na mírném ohni si rozpustíme želatinu v mléce, tak aby se nám nevařilo.  Do druhého si nalijeme šlehačku. Vedle si otevřeme vanilkový lusk, vnitřek vyškrábeme a smícháme s cukrem. Takto přidáme do kastrůlku se šlehačkou a za stálého šlehání přivedeme k varu. Potom co jsme přivedli smetanu k varu, stáhneme teplotu šleháme do doby než smetana začne houstnout.

K tomu přidáme želatinu a opět prošleháme. V tuto chvíli již nevaříme.

Hmotu takto vléváme do předem připravených formiček a dáváme do lednice na minimálně 3 hodiny.

Poté vyklopíme na talíř, zdobíme ovocem a snítkou máty.

Co jste ještě nevěděli o receptu Panna cotta

Panna cotta je tradiční italský dezert, který se skládá z vařené smetany, cukru a želatiny. Jeho název doslovně znamená "vařená smetana". Tento jemný a krémový dezert se často podává s ovocnými omáčkami nebo karamelovou polevou, což mu dodává osvěžující chuť. Panna cotta je oblíbená pro svou snadnou přípravu a variabilitu; lze ji ochutit různými přísadami, jako jsou vanilka, káva nebo citrusy. Je ideálním dezertem pro různé příležitosti, od rodinných oslav po romantické večeře.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Ovocné, Italské, Dezerty, Moučník
Štítky: italská kuchyně, dezert, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Panna cotta.

Přidat komentář