Nadýchaný rýžový nákyp

Nadýchaný rýžový nákyp
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Uvaříme si rýži. Když je uvařená, slijeme a zalijeme vroucí smetanou. Takto promícháme, přiklopíme a dáme na 10minut odležet. Dále vezmeme vejce, oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s rozpuštěným másle, cukrem a citronovou kůrou. Takto smícháme s rýží.

Ingredience aneb co potřebujete

náplň 1 kompotované ovoce (broskve, meruňky)
těsto 5 lžic cukr moučka
1 ks smetana ke šlehání
2 balíčky rýže
1 balíček vanilkový cukr
100 g máslo

Postup vaření podle receptu

Z bílků si vyšleháme sníh a vmícháme ho do rýže.

Vymažeme si náš pekáč či mísu, do ní vlijeme 2/3 rýžové směsi. Na to poklademe ovoce, zalijeme troškou šťávy a plijeme zbytkem směsi. Vkládáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme po dobu přibližně 30minut.

Hotový nákyp můžeme podávat okamžitě.

Co jste ještě nevěděli o receptu Nadýchaný rýžový nákyp

Nadýchaný rýžový nákyp je lahodný dezert, který potěší jak dospělé, tak děti. Hlavními ingrediencemi jsou vařená rýže, mléko, vejce a cukr, které spolu vytvářejí jemnou a vzdušnou texturu. Nákyp je často obohacen o rozinky nebo sušené ovoce, což dodává sladkou chuť a příjemné aroma. Podává se teplý nebo studený, často s ovocem či šlehačkou. Tento dezert si získává oblibu díky své jednoduchosti a vynikající chuti, ideální jako sladká tečka po jídle nebo jako svačina během dne.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Ovocné, Hlavní jídlo, Pro děti, České, Vegetariánské
Štítky: česká kuchyně, hlavní chod, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Nadýchaný rýžový nákyp.

Přidat komentář