Borůvková poleva

Borůvky dáváme do hrnce s trochou vody, aby se nám ponořily, přidáme cukr podle toho, jak sladké bychom to chtěli mít a dáme na plotnu na chvilku dusit.
Ingredience aneb co potřebujete
1 hrnek smetana ke šlehání
2 hrnky borůvky
2 lžičky solamyl
podle potřeby voda na podlití
třtinový cukr
Postup vaření podle receptu
Ve smetaně si rozmícháme solamyl a pak jej vlijeme k podušeným borůvkám. Ještě chvilku povaříme.
Polevu používáme na polití sladkých knedlíků, zmrzliny a jiných.
Co jste ještě nevěděli o receptu Borůvková poleva
Borůvková poleva je lahodná sladká omáčka, která se využívá především jako ozdoba na dezertech. Je vyrobená z čerstvých nebo mražených borůvek, cukru a často i trochy citronové šťávy pro dodání pikantnosti. Tato poleva je oblíbená zejména díky své výrazné fialové barvě a sladkokyselému chuti, která skvěle doplňuje palačinky, cheesecaky či zmrzlinu. Snadno se připravuje vařením všech ingrediencí, dokud nedosáhnou požadované konzistence, což z ní činí ideální volbu pro zvýraznění chuti a vzhledu vašich oblíbených sladkostí.