Borůvková poleva

Borůvková poleva
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Borůvky dáváme do hrnce s trochou vody, aby se nám ponořily, přidáme cukr podle toho, jak sladké bychom to chtěli mít a dáme na plotnu na chvilku dusit.

Ingredience aneb co potřebujete

1 hrnek smetana ke šlehání
2 hrnky borůvky
2 lžičky solamyl
podle potřeby voda na podlití
třtinový cukr

Postup vaření podle receptu

Ve smetaně si rozmícháme solamyl a pak jej vlijeme k podušeným borůvkám. Ještě chvilku povaříme.

Polevu používáme na polití sladkých knedlíků, zmrzliny a jiných.

Co jste ještě nevěděli o receptu Borůvková poleva

Borůvková poleva je lahodná sladká omáčka, která se využívá především jako ozdoba na dezertech. Je vyrobená z čerstvých nebo mražených borůvek, cukru a často i trochy citronové šťávy pro dodání pikantnosti. Tato poleva je oblíbená zejména díky své výrazné fialové barvě a sladkokyselému chuti, která skvěle doplňuje palačinky, cheesecaky či zmrzlinu. Snadno se připravuje vařením všech ingrediencí, dokud nedosáhnou požadované konzistence, což z ní činí ideální volbu pro zvýraznění chuti a vzhledu vašich oblíbených sladkostí.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Ovocné, Poleva
Štítky:

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Borůvková poleva.

Přidat komentář