Pampeliškový med s citrusy

Pampeliškový med s citrusy
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Nejprve si natrháme květy pampelišek, které poté zaléváme vařící vodou.  K tomu pak ještě přidáme nakrájený citron a pomeranč. Necháme asi 10 minut povařit a poté ukládáme na 1den do chladu odstát.

Ingredience aneb co potřebujete

400 ks hlavička květů pampelišek
půlka pomeranč
1 ks citron
1,25 l voda
1 kg cukr

Postup vaření podle receptu

Na druhý den si pampelišky scedíme, nejlépe přes bavlněnou utěrku a přidáme cukr. Takto asi 1,5 hodiny povaříme.

Takhle udělaný med pak naléváme do sklenic, zašroubujeme víčka, otočíme vzhůru nohama a takto je necháváme do druhého dne.

Skladujeme v chladu.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pampeliškový med s citrusy

Pampeliškový med s citrusy je lahodná a originální pochoutka, která kombinuje sladkost pampeliškového medu s osvěžujícími tóny citrusů. Tento med se připravuje z květů pampelišek, které se vaří a mísí s cukrem, citrony a pomeranči. Výsledkem je hustý, aromatický sirup, jenž si uchovává nejen chuť, ale i zdravé látky z pampelišek a citrusových plodů. Pampeliškový med je skvělý na pečivo, do čaje nebo jako originální dárek. Je to přírodní pochoutka, která přináší kousek léta do každého dne.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Ovocné, České, Vegetariánské, Dobroty, Poleva
Štítky: česká kuchyně, chuťovka, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pampeliškový med s citrusy.

Přidat komentář