Bublanina s třešněmi

Použijte ovoce, které je zrovna sezónní. Jestli máte nakládané třešně, můžete použít i ty.
Ingredience aneb co potřebujete
300 g polohrubá mouka
1 lžička prášek do pečiva
6 ks vejce
300 g cukr krupice
100 ml olej
podle chuti 500 - 750 g třešně
podle potřeby mouka na vysypání
olej na vymazání
Postup vaření podle receptu
Rozklepneme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z těch následně ušleháme sníh a do něj postupně přišleháme žloutky s cukrem. K tomu pak opatrně přimícháme, kypřicí prášek, olej a mouku.
Vymažeme plech, vysypeme ho, rozetřeme na něj těsto a na to pokládáme třešně. Vkládáme do trouby na 180°C a asi 20minut pečeme dozlatova.
Po vyjmutí necháme trochu vychladnout a nakrájenou můžeme ihned podávat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bublanina s třešněmi
Bublanina s třešněmi je oblíbený český koláč, který se vyznačuje svým nadýchaným těstem a šťavnatými třešněmi. Toto lahodné jídlo se často připravuje v létě, kdy jsou třešně zralé a plné chuti. Těsto se skládá z mouky, cukru, vajec a mléka, což vytvoří jemnou konzistenci, do které se třešně vmíchají nebo se na něj položí. Bublanina je ideální jako dezert nebo svačina a skvěle se hodí k odpolední kávě nebo čaji.