Bublanina s třešněmi

Bublanina s třešněmi
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Použijte ovoce, které je zrovna sezónní. Jestli máte nakládané třešně, můžete použít i ty.

Ingredience aneb co potřebujete

300 g polohrubá mouka
1 lžička prášek do pečiva
6 ks vejce
300 g cukr krupice
100 ml olej
podle chuti 500 - 750 g třešně
podle potřeby mouka na vysypání
olej na vymazání

Postup vaření podle receptu

Rozklepneme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z těch následně ušleháme sníh a do něj postupně přišleháme žloutky s cukrem. K tomu pak opatrně přimícháme, kypřicí prášek, olej a  mouku.

Vymažeme plech, vysypeme ho, rozetřeme na něj těsto a na to pokládáme třešně. Vkládáme do trouby na 180°C a asi 20minut pečeme dozlatova.

Po vyjmutí necháme trochu vychladnout a nakrájenou můžeme ihned podávat.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bublanina s třešněmi

Bublanina s třešněmi je oblíbený český koláč, který se vyznačuje svým nadýchaným těstem a šťavnatými třešněmi. Toto lahodné jídlo se často připravuje v létě, kdy jsou třešně zralé a plné chuti. Těsto se skládá z mouky, cukru, vajec a mléka, což vytvoří jemnou konzistenci, do které se třešně vmíchají nebo se na něj položí. Bublanina je ideální jako dezert nebo svačina a skvěle se hodí k odpolední kávě nebo čaji.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Ovocné, Pro děti, České, Dobroty, Moučník
Štítky: česká kuchyně, moučník, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bublanina s třešněmi.

Přidat komentář