Zdravé palačinky se skořicí a jablky

Recept na palačinky tentokrát uvádíme ve variantě s jablky a skořicí. Ovšem kouzlo tohoto receptu, který se skrývá v těstě, povyšuje tento recept na palačinky na novou úroveň. Jedná se totiž o zdravou variantu tolik oblíbeného jídla. Tento recept na palačinky, či lépe jeho těsto na palačinky je udělán ze špaldové a pohankové mouky. A když tyto zdravé a nadýchané palačinky naplníte opečenými jablíčky a skořicí, věřte, že i uplakané chladné večery dostanou novou energii a nové světlo, protože se vám palačinky rozplynou v ústech. Navíc tento recept na palačinky se skořicí a jablky nádherně voní, takže o vašich kuchařských úspěších bude vědět celý dům. Takže vzhůru do toho, ať se vám recept na palačinky povede. A dobrou chuť!
Ingredience aneb co potřebujete
70 g bílé pohankové mouky hladké
110 g hladké špaldové mouky
3× vejce
500 ml polotučného mléka
sůl
NA NÁPLŇ
4× středně velké jablko
2 lžíce másla
1 lžíce medu
2 lžičky mleté skořice
Postup vaření podle receptu
Nejprve ve velké míse smíchejte pohankovou a špaldovou mouku, vejce, mléka a trochu soli. Potom nechte těsto 10 minut odpočívat.
Mezitím na náplň omyjte jablka, vyřízněte jádřinec a jablko nakrájejte na kousky. Na vhodné pánvi rozehřejte 2 lžíce másla a jablka opékejte cca 5 minut na středním ohni.
Vypněte plamen, přilijte med a přidejte skořici. Důkladně zamíchejte.
Vemte druhou pánev (nepřilnavou) a smažte postupně na středním plameni palačinky tak, jak je máte rádi. Z těsta půjde usmažit kolem 10 palačinek.
Ještě teplé palačinky naplňte jablky a podávejte.
Co jste ještě nevěděli o receptu Zdravé palačinky se skořicí a jablky
Tyto lahodné palačinky jsou nejen chutné, ale i zdravé. Jsou připraveny z celozrnné mouky a obsahují jemnou náplň s jablky a špetkou skořice, která dodává sladkou vůni a úžasnou chuť. Slouží jako skvělá snídaně nebo dezert. Doplnit je můžete oblíbeným jogurtem nebo ořechy. S těmito palačinkami si užijete výtečný pokrm bez kompromisu v oblasti zdraví a povzbuzujícího startu dne.